Asad varuje Turecko, že zaplatí za podporu povstalcov

NETKY.SK • 4 Október 2013, 11:16 • 2 min
Asad varuje Turecko, že zaplatí za podporu povstalcov

ANKARA - Sýrsky prezident Bašár Asad varoval Turecko, že "draho zaplatí" za podporu povstalcov bojujúcich za zvrhnutie jeho režimu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyjadril sa tak v rozhovore, ktorý turecká televízia odvysielala v piatok. "V blízkej budúcnosti budú mať títo teroristi dopad aj na Turecko. A Turecko draho zaplatí za svoj prínos," povedal Asad pre opozičnú stanicu Halk TV. Tá s ním robila rozhovor o povstalcoch napojených na al-Kájdu, ktorí sú prítomní pozdĺž dlhej hranice medzi oboma krajinami. Medzi opozičnými povstalcami v Sýrii bojuje viacero radikálnych skupín. "Nie je možné používať terorizmus ako kartu a strčiť si ju do vrecka. Pretože je ako škorpión, ktorý nebude váhať vás kedykoľvek bodnúť," varoval sýrsky prezident.

Vzťahy medzi Damaskom a Ankarou sa zhoršili od začiatku povstania v Sýrii v roku 2011, ktoré postupne prerástlo do občianskej vojny. Turecká vláda premiéra Recepa Tayyipa Erdogana sa stala jedným z najväčších podporovateľov sýrskej opozície. Konflikt si doteraz vyžiadal už vyše 115 000 obetí a prinútil milióny ľudí opustiť svoje domovy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies