Asad: Trump mení názor zo dňa na deň, vďaka múdremu Rusku ešte nevypukol celosvetový konflikt

NETKY.SK • 10 Máj 2018, 13:18 • 2 min
Asad: Trump mení názor zo dňa na deň, vďaka múdremu Rusku ešte nevypukol celosvetový konflikt

JERUZALEM - Sýrsky prezident Baššár al-Asad obvinil amerického prezidenta Donalda Trumpa, že jeden deň hovorí jednu vec a na druhý deň presne opačnú.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Medzičasom si nemyslím, že s takouto vládou môžeme niečo dosiahnuť," uviedol. Vyjadril sa tak v rozhovore pre štvrtkové vydanie gréckych novín Kathimerin predtým, ako Izrael uskutočnil útoky v Sýrii v reakcii na cezhraničnú raketovú paľbu iránskych síl.

Al-Asad mal zjavne na mysli protichodné správy z Bieleho domu týkajúce sa zotrvania amerických jednotiek a ich ďalších plánov v Sýrii. Dodal, že múdre ruské vedenie sa doteraz dokázalo vyhnúť konfliktu s Washingtonom. "Dúfam, že nenastane žiadny priamy konflikt medzi týmito superveľmocami, pretože potom sa veci vymknú spod kontroly aj pre zvyšok sveta," varoval al-Asad.

Rusko aj Irán poskytujú sýrskej armáde vojenskú podporu. Izraelské ozbrojené sily zaútočili vo štvrtok v Sýrii na desiatky iránskych cieľov. Reagovali tak na raketovú paľbu na izraelské pozície na okupovaných Golanských výšinách zo strany iránskych Revolučných gárd. Išlo o doteraz najvážnejšiu vojenskú konfrontáciu medzi Izraelom a Iránom a najväčší izraelský útok v Sýrii od vojny v roku 1973.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies