Asad: Sýria a KĽDR kladú odpor "divokým ambíciám" veľkých mocností

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 11:31 • 2 min
Asad: Sýria a KĽDR kladú odpor "divokým ambíciám" veľkých mocností

PCHJONGJANG - Sýria a Severná Kórea spoločne kladú odpor divokým ambíciám veľkých mocností, ktoré sa usilujú ovládať iné krajiny, uviedol sýrsky prezident Bašár Asad v telegrame zaslanom vodcovi KĽDR Kim Čong-unovi pri príležitosti 105. výročia narodenia zakladateľa KĽDR Kim Ir-sena.

slovakia

left justify in out

"Naše dva spriatelené štáty oslavujú toto výročie a zároveň vedú vojnu proti divým ambíciám veľkých mocností usilujúcich sa v rámci svojej expanzívnej a dominančnej politiky o podmanenie iných krajín, pričom ich chcú pripraviť o právo na sebaurčenie," uvádza sa v telegrame, z ktorého cituje agentúra KCNA.

 

Sýria a Severná Kórea bojujú o právo na sebaurčenie, národnú suverenitu a bezpečnosť, uviedol v komuniké Asad, vyjadrujúc presvedčenie, že "priateľské a kooperačné vzťahy medzi týmito dvoma krajinami budú silnieť v súlade so záujmami oboch národov". Asad zároveň pogratuloval Kimovi k piatemu výročiu jeho nástupu k moci.

 

Kim Čong-un sa stal vodcom KĽDR po smrti svojho otca Kim Čong-ila v decembri 2011. Zároveň je predsedom Kórejskej strany práce, ako aj výboru pre štátne záležitosti. Je i vrchným veliteľom ozbrojených síl s hodnosťou maršala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies