Asad svojim vojakom: Víťazstvo je už blízko, odkázal

NETKY.SK • 1 August 2018, 20:36 • 2 min
Asad svojim vojakom: Víťazstvo je už blízko, odkázal

DAMASK - Sýrsky prezident Bašár Asad v stredu povzbudil svojich vojakov, že po tom, ako povstalcom uštedrili sériu porážok, sú v sedemročnej občianskej vojne blízko víťazstva.

slovakia

left justify in out

"Čas nášho víťazstva sa blíži. Po tom, ako ste im dali okúsiť trpkú porážku, boli povstalci nakoniec nútení odísť - ponížení, oslabení, so stiahnutým chvostom," napísal Asad v otvorenom liste adresovanom radovým vojakom.

 

Vládne sily mali začiatkom minulého roka pod kontrolou iba 17 percent územia Sýrie, avšak viacero výrazných ofenzív odvtedy vyhnali povstalcov z ich mnohých bášt a Asadova armáda sa opätovne zmocnila takmer dvoch tretín územia krajiny.

 

Väčšinu sýrskeho územia získala armáda späť bez pozemných bojov, pričom povstalci neochotne súhlasili s odchodom zo svojich zbombardovaných enkláv v konvojoch pod ochranou ruskej armády, uvádza stanica France 24.

 

Ofenzívu vládnych síl podporili ruské nálety, iránski vojenskí poradcovia a milície z Libanonu, Iránu, Iraku a Afganistanu. Sýrski vládni vojaci teraz útočia na zostávajúce ohniská povstania a džihádistov na juhu krajiny, kde na jar 2011 vypuklo v rámci "arabskej jari" povstanie proti Asadovi.

 

Sýrsky prezident minulý týždeň avizoval podobnú ofenzívu aj voči poslednej veľkej bašte povstalcov - provincii Idlib na severozápade krajiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona