Asad spochybnil prímerie, varoval pred vstupom pozemných vojsk

NETKY.SK • 16 Február 2016, 07:08 • 2 min
Asad spochybnil prímerie, varoval pred vstupom pozemných vojsk

BEJRÚT - Sýrsky prezident Bašár Asad varoval Turecko a Saudskú Arábiu pred "celosvetovými dôsledkami", ktoré by malo prípadné vyslanie pozemných vojsk do Sýrie. Zároveň spochybnil uskutočniteľnosť dočasného prímeria, na ktorom sa minulý týždeň dohodli USA, Rusko a ďalšie svetové mocnosti.

slovakia

left justify in out

"Prímeria sa uzatvárajú medzi armádami a štátmi, no nikdy medzi štátom a teroristami," cituje agentúra AP Asadove slová z pondelňajšieho večera, keď sa v Damasku stretol s členmi advokátskej komory. "Vravia, že chcú prímerie v priebehu jedného týždňa. Dobre, a kto dohovorí teroristickej organizácii, ak odmietne zastaviť paľbu? Kto ju potrestá?" pýta sa prezident.

 

Najnovšie Asadove vyjadrenia sú prvými z jeho strany, odkedy mocnosti zaangažované v sýrskom konflikte súhlasili minulý týždeň so "zastavením nepriateľských akcií". Diplomati zastupujúci USA, Rusko a ďalšie svetové mocnosti sa tiež dohodli na okamžitom "urýchlení a rozšírení" dodávok humanitárnej pomoci, podľa vyjadrení OSN je však získanie príslušných bezpečnostných záruk zložitejšie, než sa pôvodne očakávalo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies