Asad prisľúbil Rusom, že im odovzdá chemické zbrane

NETKY.SK • 12 September 2013, 16:14 • 2 min
Asad prisľúbil Rusom, že im odovzdá chemické zbrane

MOSKVA - Sýrsky prezident Baššár Asad vo štvrtok definitívne potvrdil, že jeho armáda poskytne Rusku svoje chemické zbrane v súlade s plánom, ktorý pred časom navrhol Kremeľ.

slovakia

left justify in out

Urobil tak v rozhovore pre ruskú spravodajskú stanicu Rossija 24. "Sýria kvôli Rusku odovzdáva chemické zbrane pod medzinárodnú kontrolu," vyhlásil. "Americké vyhrážky toto rozhodnutie neovplyvnili," vysvetlil al-Asad.

Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov v pondelok vyzval sýrsky režim, aby dal svoj chemický arzenál pod medzinárodný dohľad a následne nechal zničiť. Sýrsky režim už vyjadril pripravenosť sprístupniť svoj chemický arzenál a pristúpiť k medzinárodnému dohovoru o jeho nepoužívaní. Americký prezident Barack Obama označil ruský návrh dohľadu nad sýrskymi chemickými zbraňami a ich následného zničenia za potenciálny veľký prelom v rámci sýrskej krízy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies