Asad pripustil, že armáda bráni iba tie najdôležitejšie územia

NETKY.SK • 26 Júl 2015, 13:31 • 2 min
Asad pripustil, že armáda bráni iba tie najdôležitejšie územia

BEJRÚT - Sýrsky prezident Bašár Asad pripustil dnes, že armáda sa pri boji s povstalcami musela vzdať niektorých regiónov na to, aby ubránila tie, ktoré považuje za kľúčové, a na ktoré sa zameriava.

slovakia

left justify in out

Asad v tejto súvislosti doplnil, že skupiny bojujúce za jeho zosadenie získavajú značnú podporu z niektorých štátov, pričom odkázal na krajiny ako Turecko a Saudská Arábia.

 

"Niekedy, za niektorých okolností sme prinútení vzdať sa niektorých oblastí, aby sme presunuli jednotky do tých území, ktoré si chceme ponechať," Asad to povedal v televíznom prejave k národu, z ktorého citovala agentúra Reuters. Zdôraznil ďalej, že si treba definovať zásadné regióny a pri vojne kompromisné riešenia neexistujú. "Armáda je schopná... Všetko je k dispozícii, ale máme nedostatky v kapacitách ľudí," dodal.

 

Sýrska armáda stratila v plynulých týždňoch niektoré oblasti v dôsledku čoho sa začalo hovoriť o jej vyčerpanosti.

 

Sýrsky prezident Asad vyhlásil v sobotu všeobecnú amnestiu pre dezertérov z armády a pre brancov, čo sa vyhýbajú povinnej vojenskej službe. Amnestia sa bude vzťahovať len na tých dezertérov, ktorí sa dobrovoľne prihlásia v priebehu stanovenej dvojmesačnej lehoty.

 

Sýrska armáda, ktorá patrí k najväčším v regióne, čelí v čase pokračujúcej občianskej vojny nedostatku vojakov. Z armády utiekli tisíce mužov, z ktorých mnohí sa pridali na stranu povstalcov bojujúcich voči Asadovmu režimu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies