Asad poukázal na nadriadenosť ruských zbraní nad západnými

NETKY.SK • 15 Apríl 2018, 17:28 • 2 min
Asad poukázal na nadriadenosť ruských zbraní nad západnými

DAMASK - Bašír Asad ocenil dokonalosť ruských zbraní pred západnými, vyhlásil člen výboru pre medzinárodné záležitosti Štátnej dumy Sergej Zheleznyak. Informuje RIA.ru.

slovakia

left justify in out

Pritom, americké zbrane Asad skritizoval. "Včera sme mali príležitosť vidieť americkú agresiu a odrazili sme ju raketami zo 70. rokov. Západ žiadne moderné zbrane nemá. Od 90. rokov 20. storočia v amerických filmoch ukazujú, že aké sú zaostalé ruské zbrane, ale dnes všetci vidíme, kto naozaj zaostáva," povedal sýrsky vodca. 
     

V stredu, oficiálna delegácia ruských poslancov prišla do Sýrie na oficiálnu návštevu. Počas raketového útoku na Damask, žiadny z nich nebol zranený. 
   

V noci pred sobotou USA, Anglicko a Francúzsko spustilo viac ako sto rakiet na civilné a vojenské objekty v Sýrii, následkom čoho traja ľudia boli zranení. Väčšinu z nich, systémom protivzdušnej obrany Sýrie, sa podarilo zasiahnuť.

 

Vo Washingtone tento čin argumentovali ako odpoveď na "chemicky útok" v meste Dúmá.  Žiadne dôkazy o používaní zakázaných látok Damaskom neexistujú. K útoku došlo pred vyšetrovaním OPCW. Špecialisti ruského Centra pre zmierenie bojujúcich strán minuly týždeň navštívili miesto údajného incidentu a nenašli žiadne stopy toxínov. 

 

V Moskve akcie západných krajín označili za "odporné porušenie medzinárodného práva".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies