Asad po zrútení ruského lietadla smerujúceho do Sýrie kondoloval Putinovi

NETKY.SK • 25 December 2016, 15:22 • 2 min
Asad po zrútení ruského lietadla smerujúceho do Sýrie kondoloval Putinovi

DAMASK - Sýrsky prezident Bašár Asad vyjadril dnes ruskému lídrovi Vladimirovi Putinovi "hlbokú sústrasť" v súvislosti s haváriou lietadla ruského ministerstva obrany, ktoré smerovalo zo Soči do sýrskej provincie Lázikíja.

slovakia

left justify in out

V depeši citovanej sýrskou štátnou tlačovou agentúrou SANA okrem kondolovania Putinovi a rodinám obetí havárie zdôraznil, že Sýria a Rusko sú "partnermi v šľachetnom ťažení proti terorizmu". "Naše radosti a strasti sú rovnaké," odkázal Asad svojmu spojencovi, ktorý mu poskytuje podporu v sýrskej občianskej vojne.

 

Lietadlo typu Tu-154 sa zrútilo dnes do Čierneho mora iba niekoľko minút po štarte z letiska v Soči na juhozápade Ruska. Väčšinu z 92 osôb na palube tvorili členovia svetoznámeho armádneho umeleckého súboru Alexandrovovci, ktorí mali v Sýrii absolvovať vystúpenie pre ruských vojakov. Haváriu s najväčšou pravdepodobnosťou nikto neprežil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona