Asad opäť vymenoval Wáila Halkího za premiéra

NETKY.SK • 10 August 2014, 14:08 • 2 min
Asad opäť vymenoval Wáila Halkího za premiéra

DAMASK - Sýrsky prezident Bašár Asad opäť vymenoval Wáila Halkího za predsedu vlády. Zároveň ho poveril zostavením nového kabinetu, informovala dnes štátna tlačová agentúra SANA.

slovakia

left justify in out

Právomoci sýrskeho premiéra sú však malé. Halkí prežil v roku 2013 v Damasku bombový útok na svoj konvoj, pri ktorom zahynulo niekoľko ľudí, pripomenula agentúra AP.
      

Asad zložil 16. júla prísahu na nové sedemročné funkčné obdobie, keď vyhral prezidentské voľby, ktoré sa konali iba na území kontrolovanom vládou napriek tomu, že v krajine zúri už viac ako tri roky občianska vojna.
      

Halkí, niekdajší minister zdravotníctva, bol do funkcie menovaný v roku 2012 po tom, čo jeho predchodca Rijád Hidžáb utiekol zo Sýrie a pripojil sa k opozícii. Je členom vládnucej strany Baas a pochádza z mesta Dará, kolísky sýrskeho povstania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies