Asad nie je znepokojený ohľadne návrhu rezolúcie BR OSN

NETKY.SK • 23 September 2013, 07:01 • 2 min
Asad nie je znepokojený ohľadne návrhu rezolúcie BR OSN

PEKING - Sýrsky prezident Bašár Asad dnes uviedol, že "nie je znepokojený" v súvislosti s návrhom rezolúcie, ktorý odovzdali Spojené štáty, Británia a Francúzsko Bezpečnostnej rade OSN v súvislosti s umiestnením sýrskych chemických zbraní pod medzinárodnú kontrolu. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na čínske štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Asad v rozhovore pre čínsku televíziu CCTV uviedol, že odovzdaním návrhu rezolúcie "sa USA, Francúzsko a Británia len pokúšajú urobiť zo seba víťazov vo vojne proti Sýrii, ktorá je ich imaginárnym nepriateľom".

Čína a Rusko podľa Asada "hrajú pozitívnu úlohu v Bezpečnostnej rade OSN v záujme zaistenia, že neobstojí žiadne ospravedlnenie vojenskej akcie proti Sýrii", píše Reuters. Sýria dodala podrobnosti o svojich chemických zbraniach v dohodnutom termíne do dnešného dňa, oznámila v sobotu Organizácia pre zákaz chemických zbraní (OPCW). Sprístupnenie údajov o zásobách chemických zbraní je rozhodujúcou etapou procesu, ktorý by mal viesť k ich zničeniu. Predpokladá sa, že Sýria vlastní asi tisíc ton toxínov. S ich zničením súhlasila na základe rusko-amerického návrhu, ktorý mal za cieľ odvrátiť americký vojenský útok na Sýriu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies