Asad neverí, že Západ podnikne vojenskú intervenciu

NETKY.SK • 8 November 2012, 13:04 • 2 min
Asad neverí, že Západ podnikne vojenskú intervenciu

Asad neverí, že Západ podnikne vojenskú intervenciu - Politika Webová stránka televízie Russia Today zverejnila videozáznam Asada, ako poskytuje rozhovor a kráča dolu schodmi pred bielou vilou. Sýrsky prezident Bašár Asad neverí, že Západ podnikne vojensk

slovakia

left justify in out

img

Webová stránka televízie Russia Today zverejnila videozáznam Asada, ako poskytuje rozhovor a kráča dolu schodmi pred bielou vilou.

Sýrsky prezident Bašár Asad neverí, že Západ podnikne vojenskú intervenciu do Sýrie. V rozhovore pre televíziu Russia Today varoval pred jej nedozernými následkami.

"Myslím si, že cena za cudziu inváziu do Sýrie - ak sa nejaká stane - bude väčšia, než bude svet schopný uniesť... Spustí to efekt domina, ktorý poznačí svet od Atlantického po Tichý oceán," dodal.

"Pevne verím, že Západ nekráča týmto smerom, ale ak áno, nikto nedokáže povedať, čo sa potom bude diať," povedal Asad. Jeho vyjadrenia dnes zverejnili v arabčine na webovej stránke televízie Russia Today s tým, že rozhovor s Asadom v piatok odvysielajú v plnom znení. Kedy Asad rozhovor poskytol, nie je známe.

Asad, ktorý sa snaží potlačiť devätnásť mesiacov trvajúce povstanie proti svojmu režimu, takisto povedal, že "žije a aj umrie v Sýrii", čím nepriamo odmietol myšlienku, že by jeho bezpečný odchod a zahraničný exil mohol ukončiť občiansku vojnu v Sýrii.

Zdôraznil, že je Sýrčan, a nie žiadna bábka Západu. "V Sýrii musím žiť aj zomrieť," dodal. 

Webová stránka televízie Russia Today zverejnila videozáznam Asada, ako poskytuje rozhovor a kráča dolu schodmi pred bielou vilou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona