Asad: Americký zásah v Sýrii by prospel al-Káide a nepriateľom USA

NETKY.SK • 9 September 2013, 17:53 • 2 min
Asad: Americký zásah v Sýrii by prospel al-Káide a nepriateľom USA

DAMASK/WASHINGTON - Sýrsky prezident Bašár Asad poskytol exkluzívny rozhovor americkému reportérovi televízie CBS Charliemu Roseovi, v ktorom vyjadril sklamanie z vlády amerického prezidenta Baracka Obamu a jej snahy o útok proti Sýrii.

slovakia

left justify in out

Podľa Asadovho názoru Obamova vláda argumentuje chybnými informáciami tajných služieb. Americká zahraničná politika sa podľa Asada nelíši od tej z čias prezidenta Georga W. Busha. Dodal tiež, že účasť Washingtonu v sýrskej občianskej vojne by iba povzbudila nepriateľov Spojených štátov. "Vierohodnosť Spojených štátov je ... najnižšia [v histórii]. Takže táto vojna je proti záujmom Spojených štátov... bude podporovať al-Káidu a rovnakých ľudí, akí zabíjali Američanov 11. septembra," vyhlásil Asad.

Sýrsky prezident vyhlásil, že ak by stál zoči-voči americkému prezidentovi Obamovi, povedal by mu, aby zverejnil presvedčivé dôkazy proti Sýrii. Podľa Asada by to však Obama ani nemohol urobiť, pretože žiadne vierohodné dôkazy nemá. Asad v tejto súvislosti pripomenul údajné americké dôkazy o existencii zbraní hromadného ničenia v Iraku, ktoré sa neskôr ukázali byť falošné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies