AS Trenčín uzavrel lukratívny obchod, Brazílčan Wesley klubu priniesol viac než milión eur

NETKY.SK • 15 Február 2016, 13:20 • 2 min
AS Trenčín uzavrel lukratívny obchod, Brazílčan Wesley klubu priniesol viac než milión eur

TRENČÍN - Úradujúci slovenský majster AS Trenčín predal v zimnom prestupovom období jediného futbalistu, no bol to lukratívny obchod. Brazílsky útočník Wesley Moraes Ferreira Da Silva zamieril do belgického FC Bruggy.

slovakia

left justify in out

"Transferová suma presiahla milión eur, navyše máme percentá z jeho ďalšieho predaja. Wesley bol u nás krátko, ale uplynulá polsezóna sa mu vydarila, takže prišiel posun vpred. Držíme mu palce v novom pôsobisku," povedal podľa oficiálneho fortunaligového portálu generálny manažér AS Róbert Rybníček. Devätnásťročného Wesleyho nahradil o štrnásť rokov starší rakúsky zakončovateľ Stefan Maierhofer. Pod hradom Matúša Čáka myslia na vyváženosť kabíny.

 

"Podpísal zmluvu na pol roka s opciou na ďalší rok. Angažovať hráča v takomto veku je pre nás nová skúsenosť, momentálne však disponujeme vekovo vhodne rozloženým i mentálne silným kádrom. Kombinácia mladosti a skúsenosti môže podporiť chémiu a môže nás dostať ďalej aj v Európe," pokračoval Rybníček a na klubovej televízii doplnil: "Musí sa dať dokopy fyzicky, predsa len, zaberať v našom kolektíve je iné. Po odchode Wesleyho sme potrebovali hráča na túto pozíciu. Očakávame od neho tiež prínos do tréningového procesu, bude sa od koho učiť. Kouč zároveň získal novú alternatívu."


Tréner Martin Ševela sa tešil z nového zverenca: "Je to skúsený zakončovateľ a futbalový svetobežník. Pôsobil vo viacerých európskych mužstvách, pamätám si, ako Rapidu Viedeň vystrieľal rakúsky primát. V 33 rokoch sa stane takým otcom šatne. Už štyri dni, ktoré s nami strávil na sústredení v Turecku, mi ukázali, že nebude mať problém zapadnúť do partie. Verím, že práve takýto hráč bude prínosom pre našich mladíkov."


Rovnako Maierhofer sa na AS Trenčín TV podelil o kladné pocity: "Pripojil som sa k mladému a talentovanému tímu. Sú tu dobrí tréneri. Mám 33, ale stále sa môžem učiť. Klub má vlastnú filozofiou a teraz som jej malou súčasťou. Každý futbalista chce tituly. Rád by som dopomohol k obhajobe double." Rakúsky veterán myslí aj na aktivity mimo hráčskej kariéry: "Pred dvoma rokmi som začal pracovať na trénerskej licencii, aktuálne čakám na ´béčko´. O pár mesiacov doštudujem športový manažment v nemeckom Düsseldorfe."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies