AS Trenčín si doma vybojoval remízu: Z Izraela chce však postupový výsledok

NETKY.SK • 14 Júl 2017, 09:08 • 2 min
AS Trenčín si doma vybojoval remízu: Z Izraela chce však postupový výsledok

MYJAVA - Futbalisti AS Trenčín verili, že po domácom prvom zápase 2. predkola Európskej ligy 2017/2018 proti tímu izraelského klubu Bnei Jehuda Tel Aviv a pred budúcotýždňovou odvetou v Izraeli budú mať v hrsti priaznivejší výsledok a lepšie postupové karty.

slovakia

left justify in out

Zverenci Martina Ševelu vo štvrtok v Myjave inkasovali a nezvíťazili; napokon vybojovali remízu 1:1, o ktorú sa vyrovnávajúcim gólom postaral stredopoliar Jakub Paur. Odveta je na programe vo štvrtok 20. júla o 19.00 h SELČ v Petah Tikve. Žreb 3. predkola sa uskutoční ešte pred druhým meraním síl - v piatok o 13.00 h vo švajčiarskom Nyone.

Trenčania na ihrisku dominovali a boli aktívnejší, hostia hrozili predovšetkým z protiútokov. Výraznou pomocou bol pre nich gól z 3. min duelu - po štandardnej situácii sa v šestnástke pohotovo zorientoval litovský ofenzívny univerzál Nerijus Valskis a otvoril skóre. Izraelčania rýchlo splnili jeden zo základných pohárových cieľov, zásluhou gólu na súperovej pôde sú k postupu o niečo bližšie než Trenčania. Tí sa dočkali vyrovnania po hodine hry, center Desleyho Ubbinka akrobaticky umiestnil do siete Paur. V 80. min si Izraelčan Maor Kandil pýtal pokutový kop, za simulovanie však dostal druhú žltú a aj červenú kartu. Presilovku mohol v 89. min zužitkovať striedajúci Hamza Čatakovič, v stopercentnej príležitosti však zblízka netrafil medzi tri žrde.

"Prvý polčas určite nebol podľa našich predstáv. V druhom sme dominovali, vyrovnali sme a boli tam náznaky ďalších šancí; Čatakovič mohol streliť víťazný gól," povedal počas tlačovej konferencie po stretnutí tréner AS Ševela a pokračoval: "Výsledok 1:1 nám dáva šancu pobiť sa o postup. Presvedčili sme sa, že súper má kvalitu. Myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť. Hráči ukázali srdce a túžbu po víťazstve. Budeme pracovať celý týždeň, aby sme sa z Izraela vrátili s postupom. Musíme byť kompaktní v defenzíve a skórovať, velí nám to výsledok. Nevieme hrať zo zabezpečenej obrany, snažíme sa vždy o dominantný futbal."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona