AS Trenčín druhýkrát do najprestížnejšej klubovej súťaže

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 15:39 • 2 min
AS Trenčín druhýkrát do najprestížnejšej klubovej súťaže

BRATISLAVA - Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna AS Trenčín nastúpia v stredu 13. júla o 20.30 h v Ľubľani proti domácemu slovinskému NK Olimpija v prvom zápase 2. predkola Ligy majstrov 2016/2017, odveta sa uskutoční o týždeň neskôr 20. 7. o 20.15 h na trávniku v Žiline. Klub spod Čákovho hradu vstupuje druhýkrát do najprestížnejšej klubovej súťaže na starom kontinente a chce obstáť lepšie ako v premiére.

slovakia

left justify in out

Pred rokom neuspeli hráči AS tiež v 2. predkole LM v konfrontácii s rumunskou Steauou Bukurešť, keď po "domácej" prehre v Žiline 0:2 nestačilo Trenčínu víťazstvo 3:2 v odvete, hranej bez prítomnosti divákov na Národnom štadióne v Bukurešti. Vtedy to znamenalo pre slovenského majstra koniec účinkovania na pohárovej scéne, v tábore AS sa tomu chcú teraz jednoznačne vyhnúť.


"Prvým cieľom je postúpiť cez Olimpiju Ľubľana, urobiť krok navyše oproti minulej sezóne a dostať sa do 3. predkola Ligy majstrov. Vieme, že kvalita mužstiev v ďalších predkolách je vyššia. Sú to však výzvy, ktoré my prijímame. Chceme sa s tým popasovať. Samozrejme, budeme potrebovať aj trošku športového šťastia. Dôležité bude, aby hráči boli zdraví, vyhýbali sa im zranenia, najmä tým kľúčovým futbalistom, ktorých máme v mužstve. Ak všetko zapadne do seba, chceli by sme ísť čo najďalej," skonštatoval na margo cieľov tréner AS Trenčín Martin Ševela a pokračoval: "Všetci sme plní očakávania, aj na predkolá Ligy majstrov. Veríme, že neodohráme iba dve stretnutia ako v minulom ročníku. Radi by sme, aby ich bolo viac a patrične si ich užijeme. Opakujem, chceli by sme v Lige majstrov postúpiť čo najďalej, budovať dobré meno nášho klubu a dostať sa ešte viac do povedomia."


Aj hráči sa po krátkej, ale intenzívnej letnej príprave už tešia na zápasové vyťaženie, navyše v medzinárodnej súťažnej konfrontácii. "Mužstvo je nachystané a plné odhodlania. Dúfam, že úspešne zvládneme dvojzápas v Lige šampiónov s Ľubľanou. Keď sa tak stane, čakajú na nás minimálne štyri ďalšie duely na európskej klubovej scéne. Chceme, aby naša minusezónna snaha, ktorú sme vyšperkovali okrem majstrovského titulu opäť aj ziskom domáceho pohára Slovnaft Cupu, zostala zúročená," vyjadril sa 27-ročný obranca a kapitán AS Peter Kleščík.


"Celý rok bojujete o to, aby ste sa dostali do tejto súťaže. Chceme proti Ľubľani uspieť a dosiahnuť viac ako minulý rok. Myslím si, že sme na to po všetkých stránkach pripravení. Našou ambíciou je aj na európskom fóre sa zasa posunúť o stupienok vyššie. Nastávajúci ročník na kontinentálnej scéne i v slovenskej lige opäť nebude jednoduchý. Pre všetkých budeme opäť veľmi vážny konkurent v boji o najvyššie priečky. My nechceme zaspať na vavrínoch. Osobne očakávam, že to bude pre nás náročnejšie a zložitejšie ako v uplynulej sezóne. Radi by sme však našim fanúšikom pripravili opäť tie zážitky a radosti, po ktorých volajú a žiadajú," skonštatoval predseda predstavenstva a generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.


Pre NK Olimpija Ľubľana ako úradujúceho slovinského majstra to bude v stredu premiéra v najcennejšej pohárovej klubovej súťaži na starom kontinente. V Európskej lige (EL) UEFA účinkovali "zeleno-bieli" v rokoch 2011, 2012, 2013 a 2014: pred tromi rokmi v lete 2013 v 2. predkole EL nestačila Olimpija na MŠK Žilina (výsledky: 3:1 /doma/, 0:2 /vonku/) a rozlúčila sa s účinkovaním.

 

"Čerstvý" slovinský šampión (v rokoch 2012 a 2013 bol vicemajster, pozn.) hráva domáce stretnutia na štadióne Stožice s kapaciou 16 038 miest, prezidentom NK Olimpija Ľubľana je Milan Mandarič, trénerom 53-ročný Talian Rodolfo Vanoli. Medzi najslávnejších hráčov klubu patria brankár Jan Oblak, stredopoliar Dare Vršič známy aj z pôsobenia v Žiline a záložník Alexander Radosavljevič.


Stredajší prvý súboj 2. predkola futbalovej Ligy majstrov 2016/2017 NK Olimpija Ľubľana - AS Trenčín so začiatkom o 20.30 h rozhoduje ako hlavný arbiter Ali Palabiyik z Turecka.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies