AS Trenčín aj jeho súperi sú čoraz motivovanejší

NETKY.SK • 4 December 2015, 10:44 • 2 min
AS Trenčín aj jeho súperi sú čoraz motivovanejší

TRENČÍN - Pokiaľ futbalisti úradujúceho slovenského šampióna AS Trenčín zvíťazia v sobotnej jesennej derniére na štadióne trnavského Spartaka, na čele fortunaligovej tabuľky prezimujú s okrúhlym ziskom 50 bodov.

slovakia

left justify in out

Už aktuálnych 47 bodov je jesenným rekordom od zavedenia súčasného systému najvyššej slovenskej súťaže. “Pripravíme sa, aby bola päťdesiatka. Vieme však, že to vôbec nebude ľahké. Videl som vystúpenie Trnavčanov v Žiline, hostia pôsobili výborným dojmom, mali vyloženejšie šance, ale zlyhali v efektivite. Musíme byť ostražití a nachystať sa na ťažké stretnutie,” povedal šéftréner trenčianskej kabíny Martin Ševela.


Zápas 19. kola Fortuna ligy 2015/2016 v City Arene má výkop o 18.20 h. “Sme líder, hráme kombinačný a ofenzívny futbal. Ktovie, aké bude počasie, možno to bude riziko pre rodiny s deťmi. Našou úlohou je, aby tí, čo si nájdu cestu na štadión, odchádzali spokojní,” pokračoval 40-ročný Ševela.


Jeho zverenci momentálne majú na konte sériu ôsmich ligových víťazstiev, s každým pribúdajúcim sa stávajú “štvanou zverou” pelotónu. Každý sa chce stať tým, čo po dlhom čase konečne pokorí obhajcu majstrovského titulu. “Je to prirodzené, keď triumfujete týždeň za týždňom, súperi sú čoraz ostražitejší a motivovanejší. Je to dobré aj pre nás, chceme sa porovnávať s klubmi v Európskej lige. Pre nás ide o opačnú motiváciu, sú to také spojené nádoby. Potrebujeme pracovať aj na tomto aspekte, zvýšená motivácia prináša väčšiu agresivitu. Skúsenosti z domácej scény plánujeme preniesť do pohárovej Európy,” vysvetlil rodák z Mosta pri Bratislave Ševela.


Zatiaľ posledný nezdar Trenčanom pripravili Žilinčania, ktorí na Sihoti uspeli vysoko 4:1. Paradoxne, táto prehra hráčom AS pomohla. “Zažili sme negatívnu emóciu, neovládli sme sa asi všetci. Tento moment nás posunul ďalej. Poučili sme sa, zobrali sme si to dobré, zlé sme sa snažili napraviť. Odvtedy ťaháme víťaznú šnúru, pokúsime sa ju predĺžiť v Trnave. Proti Žiline to bol dramatickejší súboj, zanalyzovali sme si ho. Na správnych veciach sme stavali, uškodila nám mentálna a emočná stránka. Pracovali sme na taktickej príprave, aby sme dokázali zareagovať a využiť emóciu v náš prospech,” ozrejmil niekdajší obranca.


Ševela sa môže spoľahnúť na dvoch desaťgólových strelcov doterajšieho priebehu tejto sezóny I. ligy Matúša Bera s Ginom van Kesselom: “Nebýva zvykom, aby sa v jednom družstve našli dvaja takíto kanonieri. Ani jeden z nich pritom nie je klasický hrotový útočník. Je jedno, kto nastúpi na hrote, krídle alebo pod hrotom. Darí sa nám hrať ako kolektív, stredopoliari sú ozdobou nášho tímu. Upozornil som ich, aby neboli individualisti, ale bojovali pre mužstvo, ktoré im to vráti. Máme pred sebou ešte jedno predstavenie, môže to byť tiež ich strelecký mikrosúboj.”


Chtiac-nechtiac, s deväťbodovým náskokom na vedúcej pozícii poradia sa Trenčín len ťažko zbaví nálepky najväčšieho favorita na zisk majstrovského primátu. “Každého môže zasiahnuť kríza. Na hráčov vplývajú osobné problémy, tréneri ich musia odbremeniť aspoň do zápasu. Snažíme sa im pomôcť z mentálnej stránky. Keď futbalisti moje myšlienky prenesú na ihrisko, považujem to za odmenu. Ak im pomôžu moje rady, teší ma to,” uzavrel Martin Ševela.


Rovnako kapitán ASTN Peter Kleščík si uvedomuje, že so svojou družinou má tento ročník výborne rozbehnutý. “Máme radosť z víťaznej série, potrebujeme zvládnuť i posledný jesenný duel. Treba si vážiť všetky úspechy, mali sme aj šťastie. Zatiaľ to funguje. Nechceme to pokúšať, musíme pokračovať v tvrdej práci a pokore a pripraviť sa na veľmi dôležitý zápas. Verím, že uvidíme krásnu rozlúčku s jeseňou. Teraz sa nám darí, do súťaže sme naskočili dobre, stále sa vezieme na tej vlne. Nesmieme poľaviť. Vyzerá to jednoducho, no za každým trojbodovým zápisom je drina. Zlepšili sme sa v defenzíve, dávame si pozor na rýchle protiútoky. Dostávame sa do príležitostí, sme tímoví. Vyhovujeme si a pomáhame si. Je jedno, kto v zime odíde, pokiaľ zostaneme súdržní, môžeme pomýšľať na majstrovský titul. Ďalší chalani čakajú na svoju šancu, sú za ňu vďační. Dokážeme nahradiť kohokoľvek,” pomenoval 27-ročný stopér Kleščík najväčšie prednosti súčasného AS Trenčín.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies