As-Sísí sa vzdá polovice majetku aj platu v prospech krajiny!

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 18:07 • 2 min
As-Sísí sa vzdá polovice majetku aj platu v prospech krajiny!

KÁHIRA - Egyptský prezident Abd al-Fattáh as-Sísí sa chce "v prospech krajiny" vzdať polovice svojho majetku, ako aj polovice svojho platu.

slovakia

left justify in out

Podľa vlastných slov chce tak ísť príkladom v čase, keď sa krajina nachádza vo finančných problémoch a bude nutné prijať nový rozpočet. Spoluobčanov zároveň vyzval, aby sa pripravili na "uťahovanie opaskov". "Nemôžem ho schváliť," povedal na margo návrhu rozpočtu, ktorý ďalej zvyšuje štátny dlh. "Ako dlho môžeme pokračovať v neriešení našich problémov?" uviedol. As-Sísí sa preto vzdá polovice svojho majetku a svoj plat približne na úrovni viac ako 4400 eur mesačne si zníži na polovicu. Zároveň vyzval majetných Egypťanov, aby urobili to isté.

 

Bývalý náčelník egyptskej armády as-Sísí začiatkom júna zložil prísahu a oficiálne sa tak ujal funkcie hlavy štátu na nasledujúce štyri roky. Májové prezidentské voľby, v ktorých si zabezpečil 97-percentnú podporu, mali ukončiť tri roky trvajúce nepokoje po páde režimu Husního Mubaraka. As-Sísí je pritom hlavnou postavou za minuloročným zosadením prvého demokraticky zvoleného prezidenta Muhammada Mursího armádou v reakcii na masové opozičné protesty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies