AS Rím vyhral v derby nad Laziom 2:1 a bude hrať skupinovú fázu LM

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 07:17 • 2 min
AS Rím vyhral v derby nad Laziom 2:1 a bude hrať skupinovú fázu LM

RÍM - Futbalisti AS Rím si zabezpečili účasť v skupinovej fáze nasledujúceho ročníka Ligy majstrov. V pondelňajšom dueli 37. kola talianskej Serie A vyhrali v mestskom derby na pôde Lazia 2:1 a v tabuľke skončia s určitosťou na druhej priečke za majstrovským Juventusom Turín. Pred rímskym rivalom majú náskok štyroch bodov.

slovakia

left justify in out

Päť minút pred koncom rozhodol o triumfe AS presnou hlavičkou Mapou Yanga-Mbiwa. Lazio je aktuálne na treťom mieste a v nedeľu bude v záverečnom kole najvyššej súťaže bojovať na ihrisku štvrtého SSC Neapol v priamom súboji o postup do predkola Ligy majstrov. Tím Mareka Hamšíka zaostáva za Laziom o tri body a potrebuje svojho súpera cez víkend zdolať.

 

Rímske derby poznačili výtržnosti napriek tomu, že v okolí Olympijského štadióna nasadili až 1700 príslušníkov polície. Dvaja priaznivci AS utrpeli pred zápasom bodné zranenia, ale nie sú v ohrození života, informovala agentúra ANSA.

 

Serie A - 37. kolo:

Lazio Rím – AS Rím 1:2 (0:0)

Góly: 82. Djordjevič – 73. Iturbe, 85. Yanga-Mbiwa

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies