AS Rím sa zastavil na 10 víťazstvách, šnúru prerušil FC Turín

NETKY.SK • 4 November 2013, 13:03 • 2 min
AS Rím sa zastavil na 10 víťazstvách, šnúru prerušil FC Turín

TURÍN - Až v jedenástom zápase talianskej Serie 2013/2014 futbalisti AS Rím po prvý raz nezvíťazili, ich dovtedajšiu rekordnú šnúru desiatich plných bodových ziskov od úvodu sezóny prestrihol v nedeľu prekvapujúco FC Turín.

slovakia

left justify in out

"Vlčica" pritom viedla na trávniku len priemerného súpera od 28. minúty zásluhou Kevina Strootmana, ale krídelník Alessio Cerci po zmene strán vyrovnal. Skóre duelu sa už odvtedy nezmenilo. "Páči sa mi skutočnosť, že celých 90 minút sme hrali na víťazstvo. Nemôžete vždy vyhrať a remíza z ihriska súpera nie je negatívny výsledok. Aj taký je futbal," povedal po zápase tréner Rimanov Rudi Garcia.

Doterajší držiteľ víťazného maxima Serie A Juventus Turín bodoval naplno v prvých ôsmich zápasoch v súťažnom ročníku 2005/2006, keď jeho hráči získali majstrovský titul, ktorý neskôr "starej dáme" odobrali po vypuknutí škandálu Calciopoli s ovplyvňovaním výsledkov. Rimania by prípadným jedenástym víťazstvom vyrovnali rekord v rámci piatich najkvalitnejších európskych súťaží v počte výhier po sebe od úvodu sezóny. V ročníku 1960/1961 začal anglický Tottenham Hotspur jedenástimi úspechmi, v dvanástom remizoval na pôde Manchestru City (1:1).

AS Rím je aj napriek remíze lídrom Serie A s 31 bodmi. Pred dvojicou SSC Neapol, Juventus Turín má trojbodový náskok. Rimania v nedeľu 10. novembra privítajú pred domácimi divákmi osemnáste mužstvo 20-členného ligového pelotónu US Sassuolo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona