AS Rím s Tottim vysokým favoritom proti preriedenému tímu Slovana

NETKY.SK • 17 August 2011, 15:56 • 2 min
AS Rím s Tottim vysokým favoritom proti preriedenému tímu Slovana

AS Rím s Tottim vysokým favoritom proti preriedenému tímu Slovana

slovakia

left justify in out

img

Hviezdami nabitý taliansky futbalový veľkoklub AS Rím sa vo štvrtok 18. augusta o 20.45 h predstaví na Pasienkoch v prvom zápase play off Európskej ligy UEFA 2011/2012 proti Slovanu Bratislava. Favorit duelu je jasný, "belasí" sa po vypadnutí v 3. predkole Ligy majstrov s APOELom Nikózia budú snažiť o zázrak - vyradenie trojnásobného šampióna Serie A by malo celoeurópsky ohlas.
      Slovan však bude mať mimoriadne ťažkú úlohu aj preto, že v strede poľa nemôže počítať s dištancovaným Erikom Grendelom a novopečeným reprezentantom Karimom Guédém. Pre zranenie je otázny štart Jiřího Kladrubského a tiež Petra Štepanovského, hrať nemôže ani suspendovaný útočník Juraj Halenár a obranca Radek Dosoudil. Tréner Vladimír Weiss chcel vystužiť káder Mariom Božičom, ktorý dres Slovana obliekal v minulej sezóne, príp. českým útočníkom Lukášom Magerom, ich transfery však klub zrejme nestihol v 24-hodinovej lehote pred zápasom dotiahnuť do úspešného konca.
      Kormidelník Slovana sa na nedostatok práce nemôže sťažovať, popri reprezentácii sa ujal postu trénera v najslávnejšom slovenskom klube, kde vystriedal Čecha Karla Jarolíma. Zatiaľ s ním absolvoval dva ligové duely - doma proti Trnave i v Banskej Bystrici dosiahol so svojím tímom zhodné víťazstvá 2:1 a prebojoval sa na čelo ligovej tabuľky. Zápas s AS Rím však bude iná káva: "AS Rím je fantastický súper. Je to odmena pre Slovan a jeho fanúšikov za to, čo tento klub dokázal v uplynulej sezóne. Favoritom je AS Rím, ale my neskladáme zbrane. Budeme bojovať a verím, že aj fanúšikovia nám pomôžu," vyjadril sa Weiss. Pre AS Rím nie je konfrontácia so Slovanom prvým kontaktom so Slovenskom. Francesco Totti a spol. už boli pod Tatrami pred dvoma rokmi, keď remizovali 3:3 s Košicami, v odvete na Olympijskom štadióne "vyprášili" MFK 7:1. Proti Košiciam výkonom zaujal najmä legendárny útočník Francesco Totti, ktorý počas svojej kariéry zaznamenal viac ako dvesto gólov v najvyššej talianskej súťaži.
      "Proti takému kvalitnému mužstvu nehráte každý deň. Rimania stále potvrdzujú svoje kvality a v Serie A hrajú o vrchné priečky," citoval klubový web brankára Matúša Putnockého. Upozorňuje aj na iné mená. "Ich ofenzívu vystužil ešte Bojan Krkič, ktorý prišiel na hosťovanie. Veľkou silou však disponujú aj v defenzíve, veď ich novým brankárom sa stal Holanďan Maarten Stekelenburg, ktorý prišiel z Ajaxu Amsterdam. Je to silné mužstvo. Čo hráč, to hviezda," zložil poklonu štvrtkovému súperovi Putnocký.
      Výprava talianskeho súpera priletela do Bratislavy v stredu krátko predpoludním bez stredopoliara Simoneho Perrottu, ktorý zostal doma s podvrtnutým členkom. Španielsky kouč Luis Enrique nebude mať zo zdravotných dôvodov k dispozícii Juana Silveiru dos Santosa, Andreu Bertolacciho a Davida Pizarra. Chýbajú aj rekonvalescent Leandro Greco, vykartovaný Daniele de Rossi a letná posila - argentínsky stredopoliar Erik Lamela. V kádri však figuruje skúsený argentínsky obranca Gabriel Heinze, ktorý mal minulý rok ešte ako hráč Olympique Marseille do činenia v Lige majstrov s MŠK Žilina. V generálke na Slovan prehrali "giallorossi" s Valenciou 0:3.
      Úvodný zápas play off má výkop o 20.45 h, hlavným rozhodcom je Španiel Antonio Mateu Lahoz. Vstupenky sa dajú kúpiť prostredníctvom predajných miest Ticketportalu, ich cena je 35 eur (I. kategória), 20 eur (II. kategória) a 12 eur (III. kategória). Odveta je na programe 25. augusta v Ríme.

      1. zápas play off EL 2011/2012, štvrtok 18. augusta o 20.45 h
      ŠK Slovan Bratislava - AS Rím /rozhodca: Antonio Mateu Lahoz (Šp.)/
      predpokladaná zostava Slovana: Putnocký - Bagayoko, Dobrotka, Had, Čikoš - Ivana, Kolčák, Milinkovič, Žofčák - Lačný, Šebo

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies