AS Rím s rekordným desiatym triumfom, hrdinom Borriello

NETKY.SK • 1 November 2013, 08:39 • 2 min
AS Rím s rekordným desiatym triumfom, hrdinom Borriello

RÍM - Futbalisti AS Rím sa stali prvým mužstvom v dejinách, ktoré vyhralo prvých desať ligových zápasov Serie A za sebou.

slovakia

left justify in out

"Vlci" majú stopercentnú bilanciu aj po 10. kole talianskej ligy, keď vo štvrtok zdolali doma Chievo tesne 1:0 gólom Marca Borriella zo 68. minúty a na čele tabuľky majú na konte plný počet 30 bodov a impozantné skóre 24:1. Neapol a Juventus Turín strácajú na lídra päť bodov, Chievo zostáva so 4 bodmi posledné.

Hostia z Verony odolávali na Olympijskom štadióne v mohutnej defenzíve vyše hodiny, napokon ale zverenci francúzskeho trénera Rudyho Garciu kľúč od ich brány našli. Borriello sa presadil hlavou a po zápase spokojne hodnotil: "Tento rekord bol našim prvým cieľom a je to také čiastkové uspokojenie. Určite si to užujeme. Máme skvelé štatistiky, ale nie je veľa času na oslavy. Už v nedeľu nás čaká veľmi ťažký zápas v Turíne."

Rimanom síce stále chýbali zranení Francesco Totti a Gervinho, aj suspendovaný obranca Douglas Maicon, ale zvládli to a aj ich skóre 24:1 je veľavravné. na vyrovnanie absolútneho rekordu Interu Miláno v počte víťazných duelov v sérii im chýba ešte sedem zápasov. AS už v minulom kole vyrovnal zápis, resp. najúspešnejší štart Juventusu Turín zo sezóny 2005/2006, ale "stará dáma" po korupčnej kauze "calciopoli" spätne prišla o majstrovský titul administratívnym zásahom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies