AS Monaco uspel s odvolaním, body mu neodpočítajú

NETKY.SK • 13 August 2013, 13:01 • 2 min
AS Monaco uspel s odvolaním, body mu neodpočítajú

PARÍŽ - Futbalový klub AS Monaco uspel s odvolaním voči rozhodnutiu francúzskej Ligy futbalových profesionálov (LFP) o odpočítaní dvoch bodov "kniežatám".

slovakia

left justify in out

Odvolacia komisia Francúzskej futbalovej federácie (FFF) v utorok rozhodla o zrušení bodovej penalizácie, v platnosti však ponechala rozhodnutie o odohraní jedného domáceho zápasu AS Monaco bez prítomnosti divákov.

LFP potrestala AS Monaco pred začiatkom ročníka 2013/2014 najvyššej francúzskej súťaže Ligue 1 dvojbodovou penalizáciou (AS Monaco malo podmienečne odpočítaný tretí bod, pozn.) a rozhodla, že úvodné stretnutie sezóny na domácom štadióne musí klub odohrať bez prítomnosti divákov. Sankcie boli reakciou na výtržnosti fanúšikov v poslednom domácom zápase v uplynulej sezóne, ktoré odohral AS 17. mája proti Le Mans. Priaznivci prímorského klubu odpaľovali na štadióne svetlice a po skončení duelu vtrhli na trávnik. Jeden z fanúšikov podľa zápisu o stretnutí napadol rozhodcu. 

AS Monaco argumentovalo tým, že trest je neprimeraný. V rámci prvého kola Ligue 1 2013/2014 zvíťazilo Monako v Bordeaux 2:0. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies