Arťuchin z Petrohradu do Atlantu, príčinou prestupu aj tréner Jalonen

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 13:51 • 2 min
Arťuchin z Petrohradu do Atlantu, príčinou prestupu aj tréner Jalonen

MOSKVA - Jeden z najvyšších a najťažších hráčov Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Jevgenij Arťuchin (196 cm, 122 kg) zmenil v rámci ligy pôsobisko. Tridsaťročný ruský útočník z SKA Petrohrad, kde hral od roku 2010, prestúpil do Atlantu Mytišči. Informovala o tom internetová stránka podmoskovského klubu.

slovakia

left justify in out

Arťuchin, známy svoju tvrdou hrou, miestami až za hranicou povoleného, odohral vlani za armádny klub z Petrohradu 42 zápasov s bilanciou štyri góly a tri asistencie a na trestnej lavici strávil 137 minút.

Arťuchin uviedol, že v Petrohrade by zostal, keby tam nebol hlavným trénerom Fín Jukka Jalonen. Verí, že v novom klube sa mu podarí získať fanúšikov na svoju stranu.

"O možnosti môjho prestupu do Atlantu som sa dlhšie bavil s generálnym manažérom Alexejom Žamnovom. Podstatnú časť môjho rozhodnutia ovplyvnilo aj to, že pochádzam z Moskvy. Chcel som byť bližšie k domovu. Áno, mohol som zostať aj v Petrohrade, aj som to chcel, ale objavil sa jeden problém - fínsky tréner," konštatoval Arťuchin. Priznal, že jeho motivácia v Atlante je veľmi vysoká. "S týmto klubom sme sa často križovali, osobitne v play off. V mužstve vidím veľký potenciál. Chcel som hrať v dobrom klube s vysokými úlohami. V tomto smere považujem svoj prestup za úspešný.

O svojom silovom štýle hokeja uviedol: "Vždy sa snažím hrať tvrdo. Často to prináša svoje ovocie, potrebný výsledok. Vidím to tak, že môj spôsob hry sa nepáči fanúšikom súperov a hráčom, proti ktorým hrám. To ich často vykoľají. V Atlante ale nebudem nič meniť. Dôležité je, aby to prinášalo úspech mužstvu."

Moskva 28. mája (TASR) - Jeden z najvyšších a najťažších hráčov Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Jevgenij Arťuchin (196 cm, 122 kg) zmenil v rámci ligy pôsobisko. Tridsaťročný ruský útočník z SKA Petrohrad, kde hral od roku 2010, prestúpil do Atlantu Mytišči. Informovala o tom internetová stránka podmoskovského klubu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies