Arthur sa stal prvým hurikánom atlantickej sezóny

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 14:08 • 2 min
Arthur sa stal prvým hurikánom atlantickej sezóny

MIAMI - Tropická búrka Arthur sa dnes stala prvým hurikánom tohtoročnej atlantickej sezóny.

slovakia

left justify in out

Atmosférická porucha sa v čase prerodu na hurikán nachádzala zhruba 305 kilometrov juhozápadne od Cape Fear v Severnej Karolíne, sprevádzaná vetrom s maximálnou rýchlosťou 120 kilometrov za hodinu, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na americké Národné hurikánové centrum (NHC).
     

Meteorológovia však predpokladajú, že Arthur na piatkový Deň nezávislosti udrie na pobrežie Severnej i Južnej Karolíny len pod veľmi miernym uhlom, pričom má dôjsť k ďalšiemu zosilneniu hurikánu. Výstrahy vydané pre pobrežnú oblasť neskôr rozšírili aj na územie tiahnuce sa od mesta Surf City po hranice s Virgíniou.
     

Oko hurikánu sa podľa agentúry AP nachádzalo dopoludnia SELČ okolo 545 kilometrov juhozápadne od Cape Hatteras v Severnej Karolíne a presúva sa severným smerom rýchlosťou 15 kilometrov za hodinu. Vyžiadalo si to evakuáciu návštevníkov Hatterasovho ostrova. Príslušné úrady odporučili opustenie ostrova aj jeho stálym obyvateľom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies