Artemis Fowl bude filmovým hrdinom

NETKY.SK • 30 Júl 2013, 15:52 • 2 min
Artemis Fowl bude filmovým hrdinom

LOS ANGELES - Prvá a druhá časť úspešnej knižnej fantasy série Artemis Fowl o geniálnom 12-ročnom milionárovi zo zločineckej rodiny sa dočká filmového spracovania. V pondelok to oznámili Walt Disney Studios a Weinstein Company.

slovakia

left justify in out

Knihy Artemis Fowl (2001) a Artemis Fowl - Arktický incident (2002) budú predlohou jednej snímky. O scenár sa postará Michael Goldenberg, ktorý má na konte aj filmy Kontakt (1997), Peter Pan (2003) či Harry Potter a Fénixov rád (2007). Snímka zatiaľ nemá názov a nie je známe, kedy ju plánujú uviesť do kín.

Séria Artemis Fowl írskeho spisovateľa Eoina Colfera má osem častí a vychádzala v rokoch 2001 až 2012. Na celom svete sa z nej predalo viac ako 21 miliónov kópií. Príbeh sa začína rozhodnutím 12-ročného Artemisa Fowla II. zachrániť rodinný majetok a nájsť svojho otca, ktorého uniesli. Keďže sa jeho matka psychicky zrútila, môže sa spoľahnúť len na svoju nadpriemernú inteligenciu a osobného strážcu Butlera. Práve s ním sa vydáva na dobrodružstvá do celého sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies