Art Film Fest v Košiciach uvedie nové dielo v koprodukcii RTVS

NETKY.SK • 15 Jún 2018, 11:28 • 2 min
Art Film Fest v Košiciach uvedie nové dielo v koprodukcii RTVS

KOŠICE - Art Film Fest v Košiciach uvedie v predpremiére nový slovensko-český film Dôverný nepriateľ. Návštevníci filmového festivalu ho môžu vidieť dva mesiace pred jeho uvedením do kín.

slovakia

left justify in out

Film v produkcii spoločnosti Attack Film, v koprodukcii RTVS, Českej televízie a Bohemia Motion Pictures, je trilerom, ktorý sa snaží meniť pohľad na súčasné moderné technológie. Režisér filmu Karel Janák, ktorý je zároveň autorom scenáru, upozorňuje na fakt, že technologické novinky sa síce snažíme ovládať, no postupne sa stávame ich otrokmi. "Zahrávame sa so skutočnými, reálnymi vzťahmi, ktoré prežívame," zdôraznil.

 

„Dôverný nepriateľ je odrazom súčasnosti, života mladých ľudí, ktorí čoraz väčšmi strácajú skutočný kontakt s realitou,“ doplnil dramaturg RTVS Roman Brat.

 

Hlavnými hrdinami príbehu sú manželia Zuzana a Andrej v podaní slovensko-českej hereckej dvojice Gabriela Marcinková a Vojtěch Dyk. Okrem toho si vo filme zahrali Zuzana Porubjaková, Ondřej Malý, Ady Hajdu či Roman Luknár a ďalší. Autorom námetu a spoluscenáristom filmu je Ľubomír Slivka, kameramanom Martin Šácha, hudbu k filmu skomponoval skladateľ a producent Ondřej Gregor Brzobohatý.

 

Film sa nakrúcal od októbra 2016 do novembra 2017 v Bratislave, Prahe a na Spišskej Magure. Filmový projekt podporil Audiovizuálny fond (AvF) a český Štátny fond kinematografie. Titulnú pieseň k filmu s názvom Try naspievala speváčka Emma Drobná.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona