Arsenalu vyšiel vabank, spolu s Tottenhamom stiahol manko na Leicester

NETKY.SK • 15 Február 2016, 13:03 • 2 min
Arsenalu vyšiel vabank, spolu s Tottenhamom stiahol manko na Leicester

LONDÝN - Boj o titul v anglickej Premier League nabral po 26. kole nové grády. Náskok najväčšieho prekvapenia súťaže a tabuľkového lídra Leicesteru City pred futbalistami Arsenalu Londýn sa po prehre 1:2 vo vzájomnom zápase s "kanoniermi" scvrkol z piatich bodov na dva.

slovakia

left justify in out

Okrem Arsenalu sa k "líškam" nebezpečne priblížil ďalší londýnsky klub Tottenham Hotspur, ktorý v nedeľu zvíťazil na horúcej tráve Manchestru City 2:1 a jeho manko na prvé miesto je rovnako ako v prípade Arsenalu už len dvojbodové.

 

"Citizens" potvrdili, že sa im v tejto sezóne proti súperom z vrchných poschodí nedarí. Ich tréner Manuel Pellegrini mal po prehre s Tottenhamom ťažké srdce na rozhodcu Marka Clattenburga. "Rozhodujúcim momentom zápasu bola jedenástka, ktorá bola proti nám odpískaná na začiatku druhého polčasu. Rozhodca Clattenburg ju chcel zapískať a aj tak urobil. Jeho rozhodnutie nebolo správne a poškodilo nás. Zápas by sa zrejme vyvíjal inak za bezgólového stavu, ako keď sme po necelej hodine hry prehrávali. Sme sklamaní, pretože mužstvo podalo veľmi dobrý výkon. Joe Hart bol prakticky bez práce, no súper nám z ničoho strelil dva góly. Opakujem, penalta bola kľúčovým momentom zápasu," vyhlásil Pellegrini, ktorého tím stráca na čelo tabuľky šesť bodov. Flintu do žita však nehádže: "Bolo by zbabelé vyhlasovať, že sa sústredíme na udržanie štvrtého miesta. Ambície nášho klubu musia byť jednoznačne vyššie. Šanca na zisk titulu sa nám vzdialila, ale nič nie je stratené. Do konca sezóny zostáva ešte 12 kôl, hrá sa o 36 bodov," citovali britské médiá Pellegriniho.

 

Tottenham nenápadne zbiera cenné body, čím sa zaradil do okruhu horúcich kandidátov na zisk titulu. Víťazstvo na pôde Manchestru City oprávňuje "kohútov" myslieť na najvyššie méty. "Zvládli sme veľmi dôležitý súboj. Bol to pre nás test, ktorý nám mal ukázať, aké sú naše možnosti. Zistili sme, že môžeme mať hlavy vysoko. Ukázali sme skvelú psychickú odolnosť proti mužstvu plnému hráčov svetovej extratriedy. Dokázali sme, že môžeme zdolať každého súpera. Naši fanúšikovia môžu naďalej snívať o titule," vytešoval sa kormidelník Tottenhamu Mauricio Pochettino.

 

Arsenal vyše 24 hodín predtým v sobotňajšom šlágri zdolal oslabený Leicester City 2:1. Výrazne zlepšeným výkonom v druhom polčase otočili nepriaznivý vývoj Theo Walcott a Danny Welbeck, ktorý skóroval hlavou v 95. minúte. Po dvoch veľkých šanciach v úvodnej štvrťhodine prišla najzaujímavejšia situácia prvého polčasu v 44. minúte. Vardy spadol po súboji v pokutovom území a nariadenú penaltu chladnokrvne premenil. V druhom polčase dominoval na trávniku Arsenal. Po vylúčení Danny Simpsona v 54. minúte zatlačil "líšky" hlboko pred vlastnú šestnástku a dvadsať minút pred koncom si vynútil vyrovnanie. Giroud sklepol hlavou loptu pre Walcotta a ten nezaváhal. Londýnčania predviedli v závere koncert zahodených šancí, v 95. minúte však vyskočil najvyššie Welbeck a "štrajchol" Özilov center, ktorý zapadol do siete.

 

Welbeck sa na trávniky vrátil po dlhej desať mesiacov trvajúcej absencii zavinenej zranením. "Hráč jeho kvalít nám veľmi chýbal. Bol desať mesiacov mimo hry, čo je pre takého mladého hráča večnosť. Dnes však ukázal, aký je skvelý hráč. Dokázal sa vrátiť vo veľkom štýle, už počas minulého týždňa sa na tréningoch ukazoval vo výbornom svetle a tvrdo na sebe pracoval. Dostal šancu a sme všetci nesmierne šťastní, akým spôsobom ju chytil za pačesy," povedal o Welbeckovi tréner Arsene Wenger, ktorý však vyzdvihol morálku a trpezlivosť celého mužstva. "V závere sme hrali vabank. Riskovali sme, vedeli sme, že kľudne môžeme pri útočnom spôsobe hry z brejku inkasovať, no napokon sa nám podarilo strhnúť víťazstvo na našu stranu. Toto víťazstvo zrejme doceníme až o niekoľko týždňov, keď sa bude lámať chlieb," dodal Wenger.

 

Jeho náprotivok Claudio Ranieri napriek prehre nebil na poplach. "Povedal som hráčom, aby zostali pokojní, že jedna prehra ich nemôže rozkolísať. Prízvukoval som im, že sme stále lídrami Premier League, čo je neskutočné vzhľadom na to, že toto isté mužstvo sa vlani v tomto čase borilo so záchranárskymi prácami. Ideme ďalej, o dva týždne nás čaká ťažký duel s Norwichom, ktorý bojuje o svoj ligový osud."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona