Arsenal vyhral nad Manchesterom United hladko 3:0

NETKY.SK • 4 Október 2015, 19:26 • 2 min
Arsenal vyhral nad Manchesterom United hladko 3:0

LONDÝN - Futbalisti FC Liverpool v zostave so slovenským reprezentantom Martinom Škrtelom remizovali v nedeľňajšom tradičnom Merseyside derby na ihrisku Evertonu 1:1.

slovakia

left justify in out

Bol to už tretí nerozhodný výsledok v mestskom šlágri za sebou a štvrtý na štadióne Goodison Park v sérii. Škrtel odohral v strede obrany celý zápas.

 

Skóre v poradí 225. derby otvorili v 41. minúte hostia, keď sa hlavičkou presadil Danny Ings. Ten sa v týždni dočkal svojej premiérovej pozvánky do anglickej reprezentácie. Ešte do polčasu ale Everton vyrovnal - v prvej minúte nadstavenia sa o to postaral Belgičan Romelu Lukaku. Po zmene strán už gól nepadol, v celkovej vzájomnej bilancii tak FC Liverpool nad Evertonom stále vedie 88:66, 71 duelov sa skončilo remízou. Everton naposledy vyhral nad Liverpoolom v októbri 2010.

 

Everton si pripísal už štvrtú remízu v aktuálnom ročníku Premier League a pred Liverpoolom si v tabuľke po 8. kole udržal náskok jedného bodu. Momentálne mu patrí siedma priečka, FC Liverpool je desiaty. "Myslím, že v prvom polčase sme boli lepším tímom a zaslúžene sme sa ujali vedenia. Škoda, že sme hneď potom po našej chybe inkasovali. Som ale hrdý na hráčov, je to pre nás cenný bod," povedal po stretnutí kouč FC Liverpool Brendan Rodgers.

 

V ďalšom zo šlágrov víkendu si Arsenal Londýn poradil doma s Manchestrom United 3:0. "Kanonieri" rozhodli o svojom triumfe tromi gólmi už v úvodnej dvadsaťminútovke. V 6. minúte sa efektnou pätičkou presadil Alexis Sanchez a už o niekoľko sekúnd neskôr pridal druhý gól Mesut Özil. Skvelú pasáž londýnskeho klubu zavŕšil v 19. minúte svojim druhým presným zásahom čilský kanonier Sanchez. Arsenal poskočil na druhú priečku s dvojbodovou stratou na lídra Manchester City, United sú o skóre na treťom mieste.

 

Premier League - 8. kolo:

FC Everton – FC Liverpool 1:1 (1:1)

Góly: 45.+1 Lukaku – 41. Ings

/ŠKRTEL odohral v drese hostí celý zápas/

 

Arsenal Londýn – Manchester United 3:0 (3:0)

Góly: 6. a 19. Sanchez, 7. Özil

 

Swansea City – Tottenham Hotspur 2:2 (2:1)

Góly: 16. Ayew, 31. Kane (vlastný) – 27. a 65. Eriksen

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies