Arsenal venuje utečencom £1 z každej predanej vstupenky na zápas so Stoke City

NETKY.SK • 10 September 2015, 19:14 • 2 min
Arsenal venuje utečencom £1 z každej predanej vstupenky na zápas so Stoke City

LONDÝN – Anglický futbalový klub Arsenal venuje na pomoc utečeneckej krízy jednu libru z každej predanej vstupenky na ich víkendový zápas Premier League proti Stoke City.

slovakia

left justify in out

Futbalový svet rýchlo zareagoval na utečeneckú krízu, ktorá momentálne sužuje celú Európu. Najbohatšie kluby ponúkli svoju pomoc ľuďom, ktorí hľadajú azyl a utekajú z vojnou zmietaných oblastí na Strednom východe a v Afrike. Rovnako sa snaží aj UEFA, ktorá chce vyzbierať okolo dvoch miliónov libier z prvého kola skupinovej fázy Ligy majstrov, ktorá je na programe budúci týždeň.

Tohtoročnej sezóny Ligy majstrov a Európskej ligy sa zúčastní 80 tímov a všetky sa dohodli dať €1 z každej predanej vstupenky z ich úvodného zápasu na pomoc utečeneckej krízy. Arsenal je však prvým tímom z Premier League, ktorý venuje peniaze aj zo svojho ligového zápasu.

Informáciu potvrdil aj tréner Arséne Wenger počas tohtotýždňovej tlačovej konferencie. "Z každého predaného lístka na zápas so Stoke venujeme £1 na pomoc sýrskym utečencom," povedal médiám.

Futbalové orgány ponúkli pomoc pre migrantov po tom, ako minulý týždeň vyplavilo na turecké pobrežie bezvládne telo trojročného kurdského chlapca Alana Kurdiho. Bayern Mníchov bol jedným z prvých futbalových tímov, ktoré ponúkli pomocnú ruku sýrskym utečencom a na ich pomoc venovali milión eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies