Arsenal v divokom závere spasil v 98. min. Sanchez, Wenger i Dyche sa hnevali na arbitrov

NETKY.SK • 23 Január 2017, 12:10 • 2 min
Arsenal v divokom závere spasil v 98. min. Sanchez, Wenger i Dyche sa hnevali na arbitrov

Londýn - Zaujímavú zápletku priniesol nedeľňajší súboj 22. kola anglickej Premier League, v ktorom futbalisti Arsenalu Londýn zdolali doma FC Burnley 2:1 gólom Alexisa Sancheza z ôsmej minúty nadstaveného času. Obaja tréneri mali po zápase ťažké srdce na rozhodcov, ktorí podľa nich nesprávne posúdili situácie pred pokutovými kopmi.

slovakia

left justify in out

"Gunners" vyhrávali od 59. minúty po presnej hlavičke obrancu Shkodrana Mustafiho, vzápätí im ale situáciu skomplikovalo vylúčenie Granita Xhaku, ktorý v 65. minúte oboma nohami "zostrelil" Stevena Defoura. Stav 1:0 vydržal až do samého záveru, ktorý priniesol nevídanú drámu. Hlavný rozhodca Jon Moss na začiatku avizovaného sedeminútového nadstavenia nariadil penaltu pre Burnley a hostia zásluhou Andreho Graya v 93. minúte vyrovnali. Potrestal tak zákrok Francisa Coquelina na Ashleyho Barnesa v šestnástke, ktorý sa ale podľa trénera domácich Arsena Wengera nemal pískať. "Z môjho pohľadu to nebol faul," hneval sa francúzsky kouč. Situácia ho veľmi rozčúlila, hádal sa so štvrtým rozhodcom Taylorom, až ho Moss musel vykázať na tribúnu.

 

"Nehovoril som mu nič zvláštne, nič, čo by ste počas zápasu normálne nepočuli. V deviatich prípadoch z desiatich vás za to nevylúčia. Ale asi som mal radšej mlčať a zmiznúť," vysvetľoval Wenger po zápase novinárom. Z ihriska sa mu odísť nechcelo, rozhadzoval rukami a potom si našiel miesto v tuneli medzi striedačkami, kde dokonca strčil do štvrtého rozhodcu. Odtiaľ chcel aj dopozerať duel, rozhodujúci moment nakoniec sledoval v televízii. "Bol som frustrovaný. Mal som mlčať. Hneď, ako ma vylúčili, som mal odísť domov. Ospravedlňujem sa," ľutoval Wenger.

 

Hrdinom duelu sa napokon stal Alexis Sanchez. Reprezentant Čile v ôsmej minúte nadstaveného času premenil pokutový kop a zariadil pre "kanonierov" zisk troch bodov, zásluhou ktorých si udržali na druhom mieste tabuľky osembodový odstup na vedúcu Chelsea Londýn. Sanchez preukázal kusisko sebavedomia, keď jedenástku premenil chladnokrvným "panenkovským" spôsobom.

 

"Bolo to 'cool', veľmi 'cool'," okomentoval trúfalosť najlepšieho strelca tímu Wenger. Tento moment pre zmenu rozčúlil hostí. Penaltovej situácii totiž predchádzal faul Bena Meeho na Laurenta Koscielného, ktorého pri akrobatickom kope nešťastne zasiahol do hlavy. Ako odhalil opakovaný záznam, stopér Arsenalu sa nachádzal v danej chvíli v postavení mimo hry. "Bol to jednoznačný ofsajd," krútil hlavou Sean Dyche, kouč Burnley. "Pre nás je to ďalšie sklamanie. Neprišli sme o body kvôli nášmu výkonu, ale kvôli rozhodnutiu arbitra," citovali trénera hostí britské médiá. Dyche volal po zavedení videa. "Je to budúcnosť futbalu," dodal.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies