Arsenal sa stáva nočnou morou City, Chelsea má už 5-bodový náskok

NETKY.SK • 19 Január 2015, 10:53 • 2 min
Arsenal sa stáva nočnou morou City, Chelsea má už 5-bodový náskok

MANCHESTER - Neprehrali dvanásť zápasov v rade. Až v nedeľňajšom zápase 22. kola anglickej Premier League spoznali futbalisti Manchestru City svojho premožiteľa, keď podľahli Arsenalu Londýn 0:2 a skomplikovali si cestu za obhajobou titulu.

slovakia

left justify in out

Arsenalu patrí po 22. kole 5. miesto, City zostalo na 2. priečke, ale jeho strata na vedúci tím tabuľky Chelsea Londýn narástla na 5 bodov. Manchestru City citeľne chýbal stredopoliar Yaya Touré, ktorý reprezentuje Pobrežie Slonoviny na Africkom pohári národov. Naopak, v základnej zostave sa objavil argentínsky kanonier Sergio Agüero, ktorý si doliečil zranené koleno, ani jeho návrat do zostavy však úradujúcemu majstrovi nepomohol. Pre "Citizens" sa Arsenal stáva nočnou morou. Nevyhral s ním ani v jednom z troch súbojov v minulom roku a dobre nezačal ani v prvom tohtoročnom. "Kanonieri" sa ujali vedenia v 24. minúte, keď nariadenú jedenástku po faule Vincenta Kompanyho na Nacha Monreala premenil Santi Cazorla. Brankár Joe Hart síce vystihol smer jeho strely, no nedokázal zabrániť gólu. Cazorla v 67. minúte poslal loptu z voľného priameho kopu pred päťku Citizens a Olivier Giroud hlavou stanovil definitívnu podobu výsledku.
      

Výborný výkon podal kolumbijský brankár David Ospina. "Viackrát nás podržal skvelými zákrokmi. Vyžarovala z neho istota, ktorú preniesol na celé mužstvo. Nechcem však vyzdvihovať jednotlivca, pretože sme ako mužstvo hrali veľmi disciplinovane. Výhra upevní sebadôveru hráčov. Pre mnohých z nich bolo dôležité zistiť, že vedia odohrať výborný zápas so silným súperom," vyhlásil kouč Arsenalu Arsene Wenger. Kormidelník City Manuel Pellegrini iba sucho skonštatoval: "Neboli sme kreatívni, nevytvorili sme si žiadne vyložené šance. Je ťažké strieľať góly bez tvorivosti."
      

Už v ďalšom kole nastúpi Manchester City na pôde úhlavného rivala v boji o titul - londýnskej Chelsea. Zápas je na programe v sobotu 31. januára. V manchesterskom tábore si uvedomujú, že to bude zrejme kľúčový súboj v boji o titul. V prípade prehry na Stamford Bridge by manko City narástlo na osem bodov. "Už teraz je naša situácia dosť komplikovaná. Každý zápas má však svoju históriu. Teraz sme nezvládli zápas s Arsenalom, ale kde je napísané, že nemôžeme vyhrať nad Chelsea? Pôjdeme do toho súboja s cieľom bodovať naplno. Nechceme sa len tak vzdať boja o titul," vyhlásil obranca City Vincent Kompany.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies