Arsenal s prvou posilou, z Mönchengladbachu získal Xhaku

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 15:33 • 2 min
Arsenal s prvou posilou, z Mönchengladbachu získal Xhaku

LONDÝN - Londýnsky futbalový klub FC Arsenal ulovil v prestupových vodách prvú posilu do kádra pred nadchádzajúcou sezónou. Z nemeckej I. bundesligy získal švajčiarskeho stredopoliara Granita Xhaku, ktorý naposledy pôsobil v Borussii Mönchengladbach.

slovakia

left justify in out

Arsenal o dohode s nemeckým klubom aj dlhodobom kontrakte s hráčom informoval prostredníctvom svojho oficiálneho webu, pridal aj Xhakovu fotografiu v drese nového zamestnávateľa, no prestupovú čiastku nezverejnil. Britské a nemecké médiá špekulujú o sume vo výške 30 miliónov libier (39,2 milióna eur).

 

"Som veľmi hrdý, že idem do Arsenalu. Neviem sa dočkať, kedy sa presťahujem do Londýna a budem hrať Premier League," povedal.

 

"Prišli sme o veľmi, veľmi kvalitného hráča, no dohodnutá prestupová čiastka nám dáva možnosti doplniť káder," povedal športový riaditeľ Mönchengladbachu Max Eberl.

 

Angažovanie 23-ročného záložníka bolo prioritou na zozname žiadaných letných akvizícií trénera "kanonierov" Arséna Wengera, pretože Arsenal po sezóne opustili stredopoliari Mathieu Flamini, Tomáš Rosický aj Mikel Arteta.

 

"Granit Xhaka je skvelý mladý hráč so skúsenosťami z Ligy majstrov a Bundesligy. Dlho sme ho sledovali, kvalita nášho tímu s jeho príchodom narastie. Želáme mu úspešné EURO 2016 a radi ho privítame v klube pred začiatkom novej sezóny," povedal Wenger.


Granit Xhaka patrí medzi opory švajčiarskej reprezentácie a figuruje v širšej nominácii reprezentačného kouča Vladimira Petkoviča na blížiace sa majstrovstvá Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies