Arsenal pred duelom s ManCity s nožom na krku, Guardiola sa zastal Wengera

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 18:32 • 2 min
Arsenal pred duelom s ManCity s nožom na krku, Guardiola sa zastal Wengera

MANCHESTER - Nedeľný duel 30. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže medzi Arsenalom Londýn a Manchestrom City môže výrazne prehovoriť do šancí oboch tímov skončiť v prvej štvorke a zabezpečiť si miestenku do Ligy majstrov 2017/2018. Londýnski "kanonieri" z ostatných piatich ligových vystúpení až štyrikrát ťahali za kratší koniec a prípadná ďalšia prehra by mohla Arsenal priblížiť k prvej neúčasti v európskom pohári číslo jeden od roku 1997.

slovakia

left justify in out

Zverenci Arséna Wengera sú v tabuľke Premier League na 6. mieste s 50 bodmi, "Citizens" o tri priečky vyššie so 7-bodovým náskokom.

Šesťdesiatsedemročný Francúz Wenger, ktorý sedí na londýnskej lavičke už viac ako dve desaťročia, čelí v tomto období veľkej kritike. Počas apríla údajne bude definitívne známe, či mužstvo povedie aj v nasledujúcom ročníku. Jeho trénersky náprotivok Pep Guardiola mu pred vzájomným súbojom prejavil veľkú úctu.

 

"Fanúšikovia rešpektujú, čo Arséne dokázal a robí. Nech už sa šéfovia klubu rozhodnú akokoľvek, som si istý, že to bude to najlepšie pre Arsenal. Keď Arséne začne opäť víťaziť, priaznivci budú znova veľmi spokojný. To vám zaňho na 100 % sľubujem," vyhlásil 46-ročný Španiel.

Niekdajší kouč FC Barcelona a Bayernu Mníchov Guardiola nepredpokladá ľahký duel. "Priznám sa, že oveľa radšej by som Arsenalu čelil po sérii víťazstiev než v situácii, keď utrpel viacero prehier. Takto je to pre nás nebezpečnejšie," dodal Guardiola, ktorý zdôraznil, že od svojho mužstva chce vidieť herné aj výsledkové zlepšenie. Manchester City má v lige za sebou dve remízy a stroskotal vo vyraďovacej fáze LM na zástupcovi francúzskej Ligue 1 AS Monako.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona