Arsenal nevyužil šancu dotiahnuť sa na Manchester City

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 09:37 • 2 min
Arsenal nevyužil šancu dotiahnuť sa na Manchester City

LONDÝN - Futbalistom anglického klubu Arsenal Londýn sa v pondelkovom stretnutí 36. kola tamojšej najvyššej súťaže Premier League proti Swansea City nepodarilo dostihnúť na druhom mieste v tabuľke Manchester City.

slovakia

left justify in out

"Kanonieri" podľahli súperovi sídliacemu vo Walese 0:1 a na "Citizens" naďalej strácajú 3 body, majú však stále zápas k dobru. Hráčov Arsenalu v pondelok úplne vygumoval ich niekdajší spoluhráč - poľský brankár Lukasz Fabianski.


Hráči Arsenalu však budú musieť v zostávajúcich kolách odolávať aj inému manchesterskému tímu United, ktorý zaostáva za Londýnčanmi o dva body a po tom, ako ho do Ligy majstrov posunula nedeľňajšia remíza FC Chelsea s Liverpoolom, má stále šancu aj na priamu miestenku do skupinovej fázy LM. "Červení diabli" navyše privítajú zverencov trénera Arséna Wengera už v najbližšom kole Premier League. Šesťdesiatpäťročný Francúz bol po zápase nahnevaný nielen na svojich hráčov, ale aj na súpera. "Mali sme smolu proti tímu, ktorý odmietol hrať futbal a iba bránil. Súper prišiel brániť so štyrmi obrancami a šiestimi stredopoliarmi," povedal podľa goal.com Wenger, ktorému sa páčil výkon niekdajšieho zverenca Fabianského. "Dnes večer podal dobrý výkon, ale myslím si, že v niektorých situáciách sme mu to až príliš uľahčili. Pri zakončení sme sa veľmi ponáhľali," doplnil rodák zo Štrasburgu.


Mužstvo Swansea zabralo v posledných troch kolách naplno a patrí mu 8. miesto. Za určitých okolností by si ešte mohlo vybojovať účasť v pohárovej Európe.


Ako je známe, víťazstvo FC Chelsea v Ligovom pohári znamená, že v Európskej lige sa predstaví aj šieste mužstvo ligovej tabuľky Premier League.


V prípade triumfu Arsenalu nad Aston Villou vo finále FA Cup-u by v EL účinkoval aj siedmy tím PL. Aktuálne je na tejto pozícii FC Southampton, ktorý má pred Swansea jednobodový náskok.


V rámci európskeho pohára číslo dva sa navyše v sezóne 2015/2016 predstavia víťazi národnej klasifikácie fair play Holandska, Anglicka a Írska. Ak by sa víťazom v rámci Anglicka stal aktuálny líder FC Liverpool, aktuálne 5. mužstvo PL, do pohárovej Európy by išiel aj momentálne druhý "najslušnejší" tím West Ham United.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies