Arsenal natiahol víťaznú sériu na päť zápasov, Chelsea o ňu prišla

NETKY.SK • 24 September 2018, 12:49 • 2 min
Arsenal natiahol víťaznú sériu na päť zápasov, Chelsea o ňu prišla

LONDÝN - Futbalisti Arsenalu Londýn sa po nevydarenom štarte do sezóny vrátili na víťazné chodníčky a v nedeľu po triumfe nad Evertonom (2:0) natiahli úspešnú sériu už na päť duelov.

slovakia

left justify in out

 Výborným výkonom sa pod výhru podpísal Petr Čech, ktorý zaznamenal premiérové čisté konto v ročníku.

Tridsaťšesťročný český brankár podržal svojich spoluhráčov najmä v prvom dejstve, keď zlikvidoval štyri strely hostí. V druhom polčase sa mu odvďačili Alexandre Lacazette a Pierre-Emerick Aubameyang dvomi gólmi v priebehu troch minút a rozhodli o triumfe. "Peter má obrovské skúsenosti a kvalitu. Sezónu odštartoval veľmi dobre a pokračuje vo výkonoch, ktoré od neho chceme vidieť," pochválil skúseného veterána v bránke nový tréner Unai Emery. "Veľakrát nás udržal v hre o víťazstvo. Myslím si, že sa každý deň zlepšujeme a cítime sa stále lepšie," povedal pre agentúru AP Aubameyang.

Arsenal tak po úvodných prehrách s Chelsea a Manchestrom City vyhral všetky štyri ligové zápasy a ďalší triumf pridal v Európskej lige nad ukrajinským FC Vorskla Poltava.

Everton zlomili dva rýchle góly a po nich už nedokázal nájsť recept na hru súpera. Hráči i tréner liverpoolskeho tímu sa však oprávnene hnevali na rozhodcov, keďže druhý zásah Aubameyanga nemal platiť pre asi metrový ofsajd. "Bolo to úplne jasné. Je pre mňa zvláštne, že ten gól platil. Naši hráči tvrdo dreli, tento výsledok sme si nezaslúžili, nie je odrazom toho, ako oba tímy hrali," posťažoval sa tréner Evertonu Marco Silva. Jeho zverenci majú po šiestich dueloch na konte rovnaký počet bodov za jednu výhru a tri remízy.

Veľa radosti po nedeľňajšom zápase nemal ani tréner Chelsea Mauriziou Sarri. Jeho zverenci síce mali na ihrisku West Hamu jednoznačne viac z hry, no vyšli strelecky naprázdno a stratili prvé body v novej sezóne. Po bezgólovej remíze sa tak ich víťazná šnúra v Premier League skončila na čísle päť. Jediný stopercentný tím v lige tak zostal Liverpool. "Nebol to náš najlepší výkon. Vedel som, že West Ham je veľmi dobrý tím, no nie som spokojný s výsledkom," povedal po zápase Sarri.

"Samozrejme, že sme sklamaní. Neodohrali sme fantastický zápas, málo sme tvorili, boli sme pomalí pri hre s loptou i bez nej a preto sme nedali góly. Vieme, že veľa tímov proti nám bude hrať takýmto spôsobom, v hlbokom bloku a hroziť z brejkov. Takže nám nezostáva veľa miesta pre bránkou, no je na nás, aby sme našli riešenie," povedal David Luiz pre klubovú stránku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies