Arsenal Londýn ukoristil prvú trofej sezóny, Conte hromžil na arbitrov

NETKY.SK • 7 August 2017, 11:26 • 2 min
Arsenal Londýn ukoristil prvú trofej sezóny, Conte hromžil na arbitrov

Londýn - Futbalisti londýnskeho Arsenalu odštartovali tretíkrát za štyri roky novú sezónu v Anglicku rovnakým spôsobom - triumfom v Superpohári Community Shield. V nedeľu zdolali mestského rivala FC Chelsea na strely zo značky pokutového kopu, radovali sa aj v rokoch 2014 a 2015. Minulý rok uspel Manchester United.

slovakia

left justify in out

Uplynulé štyri edície superpohárovej súťaže tak patrili víťazovi FA Cupu z predchádzajúceho ročníka. Trinásť z 25 šampiónov Premier League (od 1992) začalo sezónu účasťou v Community Shield, iba sedem víťazov však potom získalo aj majstrovský titul. Zatiaľ naposledy to dokázal Manchester United (2010/2011). Tréneri Arsenalu aj Chelsea Arsene Wenger, resp. Antonio Conte očakávajú, že boj o ligový primát bude v nadchádzajúcom ročníku v Anglicku nesmierne otvorený.

 

"Máme sedem alebo osem mužstiev, ktoré môžu vyhrať Premier League. To robí súťaž veľmi zaujímavou," uviedol Wenger. "V Anglicku je šesť tímov, ktoré môžu bojovať o titul. Nezabúdajme, že Arsenal v nedeľu nastúpil bez mnohých kvalitných hráčov," dodal Conte.

 

"Kanonieri" však musia zachytiť úvod ligového ročníka, v otváracom stretnutí prehrali tri razy za minulé štyri sezóny. Ich francúzsky kouč dúfa, že výkon z Community Shield prenesú aj na trávniky najvyššej súťaže: "V prípravných zápasoch sme hrali s potrebnou intenzitou, takže by sme mali ísť do Premier League s rovnakou disciplínou a rovnakým duchom. Potom uvidíme, kam nás to dovedie."

 

Conte, na druhej strane, bol nespokojný s výrokmi hlavného arbitra Bobbyho Madleyho. Ten potrestal v prvom polčase Williana za filmovanie v pokutovom území a desať minút pred koncom riadneho hracieho času vylúčil Pedra Rodrigueza.

 

"Viacero ľudí mi povedalo, že Willianova jedenástka bola jasná. Určite panuje kúsok frustrácie, ale musíme rešpektovať rozhodnutia rozhodcu, ktoré nás niekedy nahnevajú. Sezóna 2016/2017 je už minulosť, prichádza ďalší ročník a musíme sa pozerať na prítomnosť a jeho štart. Minulá sezóna bola skvelá pre mojich zverencov, pre mňa i klub, teraz je tu ďalšia príležitosť napísať históriu," povedal taliansky kouč na webe BBC.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona