Arsenal Kyjev vyhlásil bankrot

NETKY.SK • 29 Október 2013, 16:15 • 2 min
Arsenal Kyjev vyhlásil bankrot

KYJEV - Ukrajinský futbalový klub Arsenal Kyjev nedokázal vyriešiť svoju ťažkú finančnú situáciu, preto vyhlásil bankrot. Informoval o tom generálny riaditeľ klubu Viktor Golovko. Správu priniesol portál rsport.ru.

slovakia

left justify in out

Už koncom kalendárneho roka 2012 Arsenal stratil dvoch dôležitých partnerov a začal fungovať v úspornom režime. Minulý štvrtok Alexandr Oniščenko, ktorý prevzal Arsenal Kyjev v máji, pre web Kommentarii potvrdil, že už sa nepovažuje za majiteľa klubu. V auguste upozornil, že k takémuto kroku pristúpi, ak mu predchádzajúci vlastník Vadim Rabinovič neodovzdá všetku požadovanú dokumentáciu. Následok sa dostavil - z klubu odišlo až 14 futbalistov vrátane slovenského útočníka Františka Kubíka a tiež tréner Leonid Kučuk. Zvyšok tímu súhlasil so znížením platov a uskromnením sa. Situácia sa však nelepšila a minulý týždeň generálny riaditeľ Arsenalu oznámil, že ak sa do 25. októbra nepodarí zabezpečiť generálneho sponzora, klub zmizne z futbalovej mapy. Táto čierna vízia sa napokon naplnila.

"Keďže sme nevyriešili finančnú situáciu, so zármutkom v srdci musím oznámiť, že v klube začíname proces úpadku. S okamžitou platnosťou končíme svoju pôsobnosť v ukrajinskej lige. Všetky doterajšie zápasy súťažného ročníka, ktoré Arsenal odohral, sa skončia kontumáciou v prospech súpera," píše sa vo vyhlásení na internetovej stránke klubu.

V trinástich zápasoch najvyššej ukrajinskej súťaže v tejto sezóne získal Arsenal 10 bodov za tri víťazstvá a jednu remízu a v tabuľke mu patrila 14. priečka zo šestnástich tímov. Posledné dva zápasy - v ligovej súťaži s Tavriou a v osemfinále pohára proti Nive už hráči Arsenalu neodohrali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies