Arsenal je na súperových ihriskách bezzubý, Manchestru United podľahol gólom zo záveru

NETKY.SK • 30 Apríl 2018, 10:08 • 2 min
Arsenal je na súperových ihriskách bezzubý, Manchestru United podľahol gólom zo záveru

MANCHESTER - Tréner londýnskeho futbalového klubu Arsenal Arséne Wenger sa ani v nedeľu nedočkal prvého bodového zisku svojho mužstva na ihrisku súpera v rámci anglickej Premier League a tohto kalendárneho roka, "kanonieri" prehrali s hráčmi Manchestru United 1:2 gólom zo záveru stretnutia.

slovakia

left justify in out

Arsenal v roku 2018 v rámci najvyššej domácej súťaže odohral šesť zápasov u súperov, na konte má šesť prehier a čakajú ho ešte dve takéto vystúpenia. Ostatná prehra sa zrodila na Old Trafforde: v 16. min otvoril skóre Paul Pogba, tesne po zmene strán zmazal manko hostí bývalý hráč United Henrich Mchitarjan, no v nadstavenom čase sa gólovým hrdinom domácich stal Marouane Fellaini.

"Hráči sú zničení, lebo odovzdali maximum a inkasovali v záverečných minútach. Je to zlý výsledok po dobrom výkone," povedal Wenger, cituje ho web britskej BBC. Manchester United si triumfom zabezpečil istotu umiestnenia v elitnej štvorke a tým aj účasť v Lige majstrov 2018/2019. Kouč ManUtd José Mourinho po stretnutí vyhlásil: "Stále potrebujeme štyri body, aby sme mali istotu 2. miesta, čo teraz je náš cieľ." Manchester United figuruje na 2. priečke s päťbodovým náskokom pred FC Liverpool a má zápas k dobru, Arsenalu patrí 6. pozícia.

Wenger, ktorý po sezóne v Arsenale skončí, sa pred úvodným výkopom dočkal uznania od kormidelníka "červených diablov" Mourinha a aj príjemného prekvapenia - darčeku od svojho rivala Sira Alexa Fergusona, niekdajšieho dlhoročného trénera ManUtd.

 

"Bolo to pekné a na úrovni. Chodieval som tu dlhé roky. Na najvyššej úrovni som pracoval 35 rokov bez prestávky; myslím si, že som jediný, kto to dokázal," skonštatoval Wenger a na margo darčeku od Fergusona uviedol: "Nie som si istý, čo to je. Chcel by som si so Sirom Alexom dať červené víno, vždy ide o dobré víno. V okamihu, keď prestanete byť hrozbou, ľudia vás začnú milovať."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona