Arsenal dosiahol jubilejné 500. víťazstvo v Premier League

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 08:49 • 2 min
Arsenal dosiahol jubilejné 500. víťazstvo v Premier League

LONDÝN - Hráči Arsenalu Londýn zvíťazili vo štvrtkovej dohrávke 30. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže nad West Bromwichom Albion 2:0.

slovakia

left justify in out

Hrdinom "kanonierov" sa stal čilský reprezentant Alexis Sánchez, ktorý presnými zásahmi zo 6. a 38. min zariadil triumf domácich. Zverenci Arséna Wengera v aktuálnej ligovej tabuľke preskočili Manchester City a nachádzajú sa na tretej priečke, ktorá zaručuje priamu miestenku do budúcosezónnej edície Ligy majstrov.

 

"V dôležitom stretnutí sme odviedli naozaj dobrú prácu. Hrali sme veľmi spoľahlivo po technickej stránke. Mrzí ma akurát to, že sme nestrelili viac gólov. Rýchly zásah nám pomohol, v ďalšom priebehu sme tak nemali obavy o výsledok. Ocitli sme sa v situácii, že umiestnenie medzi najlepšou trojicou závisí iba od nás," skonštatoval podľa BBC Sport kouč Arsenalu Arséne Wenger.

 

"Nehrali sme tak dobre, ako vieme. Chýbalo nám veľmi veľa dôležitých hráčov. Takto sa Arsenalu nemôžeme rovnať. V tejto sezóne sme proti veľkým favoritom odohrali dobré zápasy, až na tento," vyhlásil po stretnutí tréner WBA Tony Pulis.

 

Arsenal získal v rámci Premier League jubilejné 500. víťazstvo. Stal sa tak druhým mužstvom, ktorému sa podarilo dosiahnuť tento významný míľnik. Predtým sa to podarilo iba Manchestru United, ktorý má v tejto chvíli na konte 584 triumfov. "The Gunners" potvrdili, že WBA patrí k ich obľúbeným súperom. V novodobej histórii ligovej súťaže (od roku 1992, pozn.) proti tomuto protivníkovi skórovali vo všetkých doterajších 20 meraniach síl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona