Arsenal cez ManUtd do semifinále FA Cup-u, rozhodol Welbeck

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 10:00 • 2 min
Arsenal cez ManUtd do semifinále FA Cup-u, rozhodol Welbeck

LONDÝN - Futbalisti Arsenalu Londýn zvíťazili v pondelňajšom šlágri štvrťfinále anglického FA Cup-u na pôde Manchestru United 2:1 a postúpili medzi najlepšie štyri tímy najstaršej vyraďovacej súťaže na svete.

slovakia

left justify in out

"Kanonieri" sa ujali vedenia v 25. min, keď sa Alex Oxlade-Chamberlain pekne preštrikoval pred šestnástkou domácich, priťukol Španielovi Nachovi Monrealovi, ktorý strelou k bližšej žrdi prekonal krajana Davida De Geu. O štyri minúty neskôr si útočník ManUtd Wayne Rooney mazácky počkal na center Ángela Di Maríu za obranu Arsenalu a presnou hlavičkou poslal loptu za gólmana Wojciecha Szczesného, ktorý sa po dlhšom čase znova objavil v základnej zostave Arsenalu.

 

Postup hostí zariadil v 61. min po veľkej chybe v defenzíve "červených diablov" ich bývalý hráč Danny Welbeck. Dvadsaťštyriročný útočník sa v lete minulého roka ocitol v Manchestri na "vedľajšej koľaji" a okamžite po ňom siahol tréner Arsenalu Arséne Wenger. "Danny dnes tvrdo pracoval, mužstvu odovzdal veľmi veľa a odmenou preňho bol víťazný gól. Chceme bojovať v každej súťaži. Verím, že tento triumf nás nakopne pred ďalšími zápasmi v Premier League aj odvetou osemfinále LM proti Monaku. Kľúčom k úspechu bolo, že sme hneď od začiatku hrali bez strachu," vyhlásil po dueli na Old Trafforde Francúz Wenger.

 

Duel pre nešportové správanie nedohral spomenutý Argentínčan Di María, ktorého rozhodca Michael Oliver v 77. min poslal "predčasne pod sprchy". Kouč ManUtd Louis Van Gaal po stretnutí svojho zverenca nešetril. "Nie je ľahké udržať v takomto stretnutí emócie na uzde a červená karta sa môže pritrafiť naozaj ľahko. Musíme si ešte všetky rozhodnutia arbitra pozrieť zo záznamu. Nebudem komentovať, či išlo o spravodlivú červenú kartu. Každý hráč by však mal vedieť, že sa nemá dotýkať rozhodcu, aj Ángel. Sme veľmi sklamaní, tento negatívny výsledok je pre nás veľkou ranou," cituje portál goal.com slová 63-ročného rodáka z Amsterdamu.

 

Arsenal sa v súboji o finále stretne s úspešnejším z dvojice Bradford City - FC Reading.


hb;mj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies