Arriva sa snaží nalákať vodičov autobusov v Bratislavskom kraji. Sľubuje náborový príspevok vo výške 4-tisíc eur

NETKY.SK • 19 November 2021, 09:26 • 2 min
Arriva sa snaží nalákať vodičov autobusov v Bratislavskom kraji. Sľubuje náborový príspevok vo výške 4-tisíc eur

BRATISLAVA - Nový bratislavský dopravca chce takýmto spôsobom vyriešiť patovú situáciu s nedostatkom vodičov autobusov.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Arriva vyplatí každému vodičovi, ktorý podpíše zmluvu do 26. novembra a začne voziť cestujúcich v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), náborový príspevok 4-tisíc eur

 

Obrovské výpadky spojov

„Náborový príspevok v rovnakej výške dostanú aj tí zamestnanci, vrátane vodičov, dispečerov a garážmajstrov, ktorí zabezpečujú prímestskú autobusovú dopravu od 15. novembra," uviedol zástupca dopravcu v tlačovej správe. Na základe rozhodnutia vedenia BSK majú vodiči v prímestskej doprave garantované aj každoročné navýšenie platov o päť percent.


Vodičom prímestských autobusov v BSK garantuje dopravca okrem náborového príspevku aj priemernú mzdu 1 500 eur a ďalších 600 eur za získanie každého nového kolegu vodiča, celkovú hodinovú mzdu vo výške 7,37 eura a príplatky za prácu v noci, sviatky či víkendy.

 

 

Pre nedostatok vodičov bolo od začiatku týždňa vypravených o 43 percent menej spojov. Ľudia sa tak nevedeli dostať do zamestnaní a žiaci do škôl. Výpadky spojov boli najciteľnejšie v okolí Pezinka a Senca.

 

„Intenzívne pracujeme na tom, aby sa vodiči vrátili za volanty. Akonáhle budú linky obsadené vodičmi, doprava sa vráti k bežným cestovným poriadkom,“ zdôraznil generálny riaditeľ spoločností Arriva na Slovensku László Ivan.

Prímestskú autobusovú dopravu v BSK zabezpečuje nový dopravca Arriva, ktorý vystriedal spoločnosť Slovak Lines. Novému dopravcovi podľa BSK chýba približne sto vodičov. 

 

Droba hrozí sankciami
Predseda BSK Juraj Droba na sociálnej sieti uviedol, že podľa najnovších informácií Arriva eviduje celkovo 70 nových záujemcov, s ktorými ide bezodkladne rokovať o podmienkach čo najskoršieho nástupu.

 

„Keďže aktuálne chýba asi 100 vodičov, toto by pomohlo zásadne vyriešiť situáciu v kraji," uviedol Droba na sociálnej sieti. Dodal, že Arriva zazmluvňuje aj súkromných dopravcov, ktorí majú v súčasnej pandémii menej práce a budú sanovať vynechané spoje.

 

 

„Pre vodičov, ktorí ešte váhajú a veria na zázraky, mám len jedno posolstvo, BSK nemá možnosť návratu k pôvodnému dopravcovi a neurobí to. Cesta nazad nie je možná. Ak vám niekto bude tvrdiť opak, nevie, o čom hovorí. Ak teda chcete naďalej za slušných pracovných podmienok jazdiť pre kraj, vaša šanca je teraz," uzavrel bratislavský župan.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies