Arosa Challenge: Vůjtek spokojný s predvedenou hrou aj napriek neúspechu

NETKY.SK • 21 December 2013, 08:15 • 2 min
Arosa Challenge: Vůjtek spokojný s predvedenou hrou aj napriek neúspechu

AROSA - Slovenská hokejová reprezentácia má za sebou opäť nešťastný zápas a ďalšiu prehru. Pre zverencov trénera Vladimíra Vůjtka je to už tretí neúspešný výsledok v rade, keď predtým neuspeli ani v záverečných dvoch stretnutiach na novembrovom Nemeckom pohári v Mníchove.

slovakia

left justify in out

"Oproti Nemeckému poháru chlapci podali živší, rýchlejší a bojovnejší výkon, ale výsledok tomu nezodpovedá," zhodnotil skúsený kouč slovenského výberu piatkovú prehru s Bieloruskom 1:2.

Vůjtka nepotešil výsledok, s hrou svojho mužstva bol spokojný. "Chlapci dnes hrali veľmi dobre, boli pohybliví a dobre kombinovali, no len po bránkovisko súpera. Tam už sme boli horší a nedokázali sa presadiť, aj keď sme mali dobre rozbehnuté akcie. Niekedy sme zaváhali s koncovkou a hľadali lepšie postaveného spoluhráča. Mužstvo preukázalo akcieschopnosť," povedal kormidelník tímu SR. Výsledok mohol byť iný, ak by množstvo šancí premenil útočník Radoslav Tybor. "Mohol byť hrdinom zápasu, ale niekedy tá koncovka nevyjde. Už to, že sa do šancí pravidelne dostával, je kus umenia," doplnil Vůjtek. 

Dvadsaťštyriročného krídelníka českých Pardubíc veľmi mrzeli nepremenené príležitosti. "Chceli sme vyhrať, ale nepodarilo sa nám to. Neboli sme oveľa horší a zápas bol vyrovnaný. Dali sme šťastný gól a do konca to bolo otvorené. Počas duelu sme mali dosť šancí, ktoré sme nevyužili, napokon nám tam padol nahodený puk, ale už sme nemali dosť času na vyrovnanie," povedal po piatkovom stretnutí Tybor a naznačil aj možný recept na viac gólov v súperovej sieti: "Musíme sa viac tlačiť pred bránku a častejšie strieľať." 

Aj napriek neúspešnému výsledku Slováci neskladajú zbrane. Vo Švajčiarsku už síce nezískajú turnajový titul, ale v sobotu nechcú predať svoju kožu lacno. "Chceli sme si zahrať finále, ale v sobotu budeme bojovať aj v zápase o 3. miesto," vyhlásil odchovanec trenčianskeho hokeja. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona