Arnolda Schwarzeneggera prijal vo Viedni rakúsky prezident i kancelár

NETKY.SK • 25 Január 2018, 10:00 • 2 min
Arnolda Schwarzeneggera prijal vo Viedni rakúsky prezident i kancelár

VIEDEŇ - Najvyšší rakúski ústavní činitelia, prezident Alexander Van der Bellen a kancelár Sebastian Kurz, prijali v stredu vo Viedni vo svojich sídlach slávneho krajana, rodáka z Korutánska, bývalého mnohonásobného víťaza svetových súťaži v kulturizme, neskoršiu hviezdu strieborného plátna a exguvernéra Kalifornie Arnolda Schwarzeneggera.

slovakia

left justify in out

Populárny "Arnie" sa podľa vlastných slov chce nasledujúcich 40 rokov venovať intenzívnemu boju za ochranu ovzdušia podobne ako sa predtým úspešne angažoval za podporu bodybuildingu a fitnessu, čo sa, ako poznamenal, prejavuje v súčasnosti fakticky na každom kroku. Cieľom Scharzeneggerovho úsilia v nasledujúcich desaťročiach bude dosiahnuť, aby sa zdravým stalo nielen telo, ale i svet.

 

"Ochrana ovzdušia nie je koníček," zdôraznil pri tejto príležitosti rakúsky prezident po stretnutí so Schwarzeneggerom. Podľa slov hosťa na margo druhého ročníka Austrian World Summit, ktorý sa uskutoční v polovici mája vo Viedni za účasti takmer 700 hostí z vyše 50 krajín, je vynikajúce ukázať svetu, že "dokážeme súčasne chrániť životné prostredie, životy ľudí i hospodárstvo".

 

Najvyšší rakúsky predstaviteľ v tejto súvislosti poznamenal, že sa na podujatí budú prezentovať konkrétne projekty miest a regiónov. Alexander Van der Bellen súčasne poznamenal, že riešenia sú na stole, iba ich treba realizovať v praxi, a pripomenul v tejto súvislosti významnú úlohu Rakúska ako budúcej predsedníckej krajine v Rade EÚ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies