Arnold Schwarzenegger poprel, že sa bude uchádzať o kreslo v Senáte

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 07:02 • 2 min
Arnold Schwarzenegger poprel, že sa bude uchádzať o kreslo v Senáte

WASHINGTON - Bývalý kalifornský guvernér a herec Arnold Schwarzenegger dnes vyhlásil, že nebude kandidovať do amerického Senátu. Vyvrátil tak špekulácie o tom, že zvažuje svoj návrat do politiky.

slovakia

left justify in out

"Som veľmi poctený záujmom všetkých ľudí, ktorí ma v tejto súvislosti oslovili a požiadali, aby som sa uchádzal o kreslo v Senáte, ale mojou misiou je teraz presadiť vo Washingtone reformu volebných obvodov tak, ako sa nám to podarilo tu v Kalifornii," uviedol Schwarzenegger na sociálnej sieti Facebook.

 

Rodák z rakúskeho Thalu mal nedávno roztržky s americkým prezidentom Donaldom Trumpom ohľadom televízneho programu "The New Celebrity Apprentice", moderovanie ktorého herec prevzal, ale odstúpil po jednej sérii.

 

Schwarzenegger, ktorý bol republikánskym guvernérom Kalifornie v rokoch 2003-11, sa hodlá nezávisle zasadzovať za spravodlivejšie rozdelenie kongresových obvodov. Tento proces je kontrolovaný zákonodarným zborom jednotlivých štátov USA, pričom kritici tvrdia, že vedie k "izolovaniu sa" politikov od procesu demokratických zmien.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona