Arnold Schwarzenegger by mohol byť starostom Moskvy

NETKY.SK • 12 Október 2010, 07:12 • 2 min
Arnold Schwarzenegger by mohol byť starostom Moskvy

Arnold Schwarzenegger by mohol byť starostom Moskvy

slovakia

left justify in out

img

Ruský prezident Dmitrij Medvedev dnes uviedol, že kalifornskému guvernérovi Arnoldovi Schwarzeneggerovi by mohol ponúknuť post moskovského starostu, keby by mal ruské občianstvo.
      Schwarzenegger pricestoval do Moskvy v čele delegácie kalifornských podnikateľov a manažérov v oblasti moderných technológií.
      Prezident so svojím hosťom navštívili dnes vyrastajúce výskumné centrum pre moderné technológie na moskovskom predmestí Skolkovo.
      "Prišli ste v čase, keď Moskva nemá starostu," citovala Medvedeva tlačová agentúra RIA Novosti. V súvislosti s januárovým odchodom Schwarzeneggera z postu guvernéra ruský líder s úsmevom dodal: "Keby ste boli ruským občanom, mohli by ste pracovať pre nás."
      Medvedev odvolal dlhoročného starostu Moskvy Jurija Lužkova koncom septembra s tým, že stratil jeho dôveru.
      Schwarzenegger dnes označil Rusko za "zlatú baňu" pre zahraničných investorov.
      Prezident Ruska navštívil kalifornské technologické centrum Silicon Valley počas júnovej cesty v USA. Jeho ruská obdoba má vyrásť práve v oblasti Skolkovo.
      "Potenciál pre rast je taký mimoriadny, je to ako pozerať sa na zlatú baňu," povedal guvernér Kalifornie.
      Analytici sú však skeptickejší a upozorňujú, že Rusko potrebuje ponúknuť transparentnejšie pravidlá pre podnikanie a reformovať korupciou poznačený súdny systém, aby pritiahlo viac zahraničných investícií, uviedla tlačová agentúra AP.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies