Armstronga predvolali na výpoveď pod prísahou

NETKY.SK • 20 Máj 2014, 10:36 • 2 min
Armstronga predvolali na výpoveď pod prísahou

AUSTIN - Arbitri v spore medzi Lanceom Armstrongom a texaskou poisťovňou SCA Promotions nariadili bývalému cyklistovi vypovedať pod prísahou o dopingovej minulosti. Američana si chcú nahrať na videozáznam, predvolali ho na 12. júna. Tri dni pred ním by mal vypovedať jeho dlhoročný obchodný manažér Bill Stapleton. Armstrong sa snaží vyvliecť, požiadal najvyšší súd, aby urýchlene zasiahol.

slovakia

left justify in out

Poisťovňa SCA Promotions si robí nárok na vrátanie 12 miliónov dolárov vyplatených za sedem Armstrongových víťazstiev na Tour de France. Dallaský piaty odvolací súd v marci dočasne zablokoval arbitráž, ale v apríli sa vyslovil, že v danej fáze procesu nemá rozhodovaciu právomoc. 

 

Arbitrážny panel sa v októbri minulého roka uzniesol, že prípad znova otvorí. Tá istá trojčlenná arbitráž v roku 2006 sprostredkovala dohodu medzi Armstrongom a SCA, ktorá vtedy bez hmatateľných dôkazov len na základe podozrení odmietala vyplatiť prémie pre podozrenie z dopingu. Napokon kapitulovala a zmluvnú sumu uhradila. 

 

Armstrong sa vlani v januári verejne priznal k užívaniu zakázaných látok a metód, čo spustilo lavínu žalôb na jeho osobu. Na súd sa obrátila aj dallaská poisťovňa SCA. Odvoláva sa na Armstrongovu výpoveď pod prísahou, v ktorej doping poprel. Právnici obžalovaného argumentujú, že arbitrážny panel stratil právomoc opätovne otvoriť prípad, ktorý už raz vyriešil podpisom dohody. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies