Armstrong zažije na tohtoročnej Tour de France svoju derniéru

NETKY.SK • 29 Jún 2010, 11:24 • 2 min
Armstrong zažije na tohtoročnej Tour de France svoju derniéru

Armstrong zažije na tohtoročnej Tour de France svoju derniéru

slovakia

left justify in out

Tohtoročná Tour de France bude pre amerického cyklistu Lancea Armstronga poslednou v kariére. Fenomenálny Texasan svoje rozhodnutie zverejnil na sociálnej sieti Twitter.
      "Toto bude posledná Tour de France. Je to skvelé podujatie a už sa neviem dočkať najbližších troch týždňov," napísal Armstrong a na vysvetlenie dodal: "Prepáčte, samozrejme som mal na mysli, že to bude moja posledná Tour".
      Tridsaťosemročnému Armstrongovi v roku 1996 vo veku 25 rokov diagnostikovali rakovinu semenníkov, ktorá sa už v tom čase rozšírila na pľúca a zasiahla aj brušnú dutinu a mozog. Hoci lekári dávali pacientovi len 40-percentnú šancu na prežitie, Armstrong prekonal zákernú chorobu a už o dva roky neskôr sa vrátil k súťažnej cyklistike. V rokoch 1999 až 2005 nespoznal na Tour de France premožiteľa a stal sa jej sedemnásobným šampiónom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies