Armstrong vrátil MOV bronzovú medailu zo Sydney

NETKY.SK • 2 Október 2013, 13:36 • 2 min
Armstrong vrátil MOV bronzovú medailu zo Sydney

LAUSANNE - Medzinárodný olympijský výbor (MOV) sa od Lancea Armstronga dočkal bronzovej medaily z cyklistickej časovky mužov na olympijských hrách 2000 v Sydney - s poriadnym meškaním. MOV o ňu požiadal ešte v januári krátko pred Američanovým verejným priznaním k dopingovej minulosti.

slovakia

left justify in out

"Máme ju, nachádza sa v trezore," referoval v stredu hovorca MOV Mark Adams, podľa ktorého ide o koniec smutnej kapitoly v dejinách športu. Pred dvoma týždňami pôvodný vlastník odovzdal bronz Olympijskému výboru USA (USOC). MOV rozhodol, že medaila zostane bez majiteľa, tretie miesto za Viačeslavom Jekimovom z Ruska a Nemcom Janom Ullrichom bude neobsadené. Štvrtý skončil Španiel Abraham Olano. 

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) v októbri minulého roka potvrdila Armstrongov doživotný dištanc od Antidopingovej agentúry USA (USADA) a anulovala všetky jeho výsledky od augusta 1998, čím prišiel aj o bezprecedentných sedem prvenstiev za sebou na Tour de France. Niekoľko hodín po zverejnení žiadosti MOV sa Armstrong v šou Oprah Winfreyovej priznal k užívaniu zakázaných látok a metód. Armstrong viac nefiguruje vo výsledkoch časovky a pretekov s hromadným štartom na OH 2000, kde skončil na 13. mieste. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona