Armstrong uspel s odvolaním, oddialil arbitráž

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 11:22 • 2 min
Armstrong uspel s odvolaním, oddialil arbitráž

AUSTIN - Bývalému americkému cyklistovi s dopingovou minulosťou Lanceovi Armstrongovi sa podarilo odvolaním dočasne zastaviť arbitrážne konanie, ktoré malo rozhodnúť, či si poisťovňa SCA Promotions robí oprávnene nárok na vrátanie 12 miliónov dolárov vyplatených za jeho sedem víťazstiev na Tour de France.

slovakia

left justify in out

Arbitrážny panel sa v októbri minulého roka uzniesol, že prípad znova otvorí, zasadnúť mal 17. marca. Tá istá trojčlenná arbitráž v roku 2006 sprostredkovala dohodu medzi Armstrongom a SCA, ktorá vtedy bez hmatateľných dôkazov len na základe podozrení odmietala vyplatiť prémie pre podozrenie z dopingu. Napokon kapitulovala a zmluvnú sumu uhradila.

 

Dallaská sudkyňa Tonya Parkerová minulý týždeň zamietla Arnstrongovu námietku proti arbitráži, ale odvolací sudca Kerry Fitzgerald nariadil zastavenie konania až do ďalšieho prieskumu prípadu. 

 

Armstrong sa vlani v januári verejne priznal k užívaniu zakázaných látok a metód, čo spustilo lavínu žalôb na jeho osobu. Na súd sa obrátila aj dallaská poisťovňa SCA. Odvoláva sa na Armstrongovu výpoveď pod prísahou, v ktorej doping poprel. Právnici obžalovaného argumentujú, že arbitrážny panel stratil právomoc opätovne otvoriť prípad, ktorý už raz vyriešil podpisom dohody. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies